Covid-19 засегна много сериозно хотелиерството, наред с пътуванията. Според Hotel

...
Covid-19 засегна много сериозно хотелиерството, наред с пътуванията. Според Hotel
Коментари Харесай

Защо се отварят нови хотели насред пандемията?

Covid-19 засегна доста съществено хотелиерството, наред с пътуванията. Според Hotel News Now на хотелската изследователска компания STR, секторът е изгубил 5 милиона работни места от февруари единствено в Съединени американски щати.

Според Захари Сиърс, старши икономист в Tourism Economics, част от изследователската компания Oxford Economics, заетостта на хотелите е намаляла с 95% спрямо преди година. " Хотелите са принудени да затворят за непрекъснато поради финансовите загуби, които са поели ", споделя той.

Американската хотелиерска промишленост разгласява отчет на 31 август, който демонстрира, че 65% от хотелите остават с или под 50% претовареност. В същия отчет се показва, че туристическите пътувания са на най-ниските си равнища за всички времена и че единствено 38% от американците споделят, че е евентуално ще почиват до края на годината. При естествени условия 70% от американците възнамеряват летни отпуски през годината.

Въпреки мрачния сюжет и продължаващата пандемия, има светлина в тунела: от Европа и Съединените щати до Африка, Азия и Австралия, нови хотели от по-големи марки, както и по-малки притежатели ще отворят порти тази есен и до зимата.

" Следващите няколко месеца ще се откриват хотели ", споделя Лео Сорчър, създателят на първокласната туристическа компания Inhabit the World. " Това е светлина в края на този дълъг тунел ", споделя той.
 В кои горещи туристически точки в Европа цените на хотелите паднаха най-вече?
В кои горещи туристически точки в Европа цените на хотелите паднаха най-вече?

Сред тях са Амстердам, Барселона, Дъблин

В Европа

Лондон ще има два нови хотела през есента: The Mayfair Townhouse, в Mayfair, дружно с The Mitre Hampton Court. В Мадрид Mandarin Oriental Ritz ще направи дебют при започване на 2021 година.

Списъкът продължава и включва One & Only Desaru Coast в Малайзия, Angama Safari Camp и The Oval Hotel в Аделаида, Австралия, на територията на градския стадион Овал.

За множеството от хотелите с дебют през идващите месеци, първичните дати за разкриване бяха отсрочени за по-късен стадий от годината, поради пандемията, само че даже и в несигурни времена, те не трансформираха проектите си открият бизнеса.
 Луксозната верига Hyatt откри първия си хотел в България след близо година закъснение
Луксозната верига Hyatt откри първия си хотел в България след близо година закъснение

Обектът разполага със 183 стаи и 22 жилището

Съединени американски щати

River House в Съединени американски щати трябваше да отвори началото на това лято вместо септември. Рон Городески, ръководещ шеф, споделя, че хотелът е в развой на създаване, когато Covid-19 настава и е бил заставен да приключи плана краткотрайно. " Забавяме се единствено с няколко месеца, само че понесохме голяма финансова загуба ", споделя той. " Имахме 40 сватби, планувани за тази година, и множеството бяха преместени за идната година ". Но Городески в никакъв случай не е мислил за това да не отвори хотела.

Mayfair Townhouse в Лондон също се забавя с няколко месеца, до момента в който за The Mitre Hampton Court е планувано да отвори през септември, каквото беше първичната концепция.

Според Стефани Рика, основен шеф на Hotel News Now, хотелските планове могат да лишават от 18 месеца до три години от стадиите на обмисляне до завършването. " След като един парцел е в развой на създаване, той съвсем сигурно ще отвори порти, тъй че дебютиращите тази есен към този момент бяха в ход ", споделя тя.

В бъдеще обаче хотелите в ранните стадии на обмисляне могат закъснеят, споделя Рика, или да бъдат отсрочени за незнайна дата. Някои ще бъдат прекратени.
 Accor и InterContinental обмислят да основат най-голямата хотелска верига в света
Две компании с 4 хотела в България може да основат най-голямата хотелска верига в света

При договорка обединената компания ще бъде на стойност от 17 милиарда $

Към 19 юни, съгласно Hotel News Now, 19 плана за хотели са отсрочени в Съединени американски щати. " Като се има поради стопанската система, някои хотелиери не желаят да вършат огромни финансови вложения или може да имат проблем с приемането на заеми ", споделя Рика.

" По всяка възможност ще има лекарство против ковид, което значи, че промишлеността ще се възвърне ", споделя Sears of Tourism Economics. " Това е въпрос е на време, само че в това време хотелите ще продължат да се отварят ", съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР