COVID-19 в най-злия му вид си отива. Това заяви главният

...
COVID-19 в най-злия му вид си отива. Това заяви главният
Коментари Харесай

Най-после! COVID-19 в най-злия му вид си отива

COVID-19 в най-злия му тип си отива. Това съобщи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването “Челюсти " по NOVA NEWS. 

Циркулация още има, както и нови варианти.  На този стадий от развиването им обаче няма заплаха, като тази при започване на ковид пандемията, увери доцент Кунчев. 

“Окончателно си отиде неизвестността какво прави този вирус. Много по-добре сме готови да можем да го управляваме ", сподели доктор Александър Симидчиев. “С незнанието с отиде и страхът ", счита още той. 

Двамата медицински специалисти разясниха и имунизацията. 

Според доцент Кунчев у нас се появяват “странни разбирания " към имунизационния календар. Данните за 2021 година сочат, че това е била годината с най-нисък обсег за всички ваксини - под 90%. “Това към този момент може да бъде съдбовно. Това значи, че в случай че продължаваме по този начин 4-5 години, ни чакат нови епидемиологични гърмежи ", изясни основният здравен контрольор. 

“При 10% повече ваксинирани щяхме да имаме 7 000 индивида по-малко умряли от Коронавирус ", сподели доктор Симидчиев. Според него неналичието на ефикасна имунизационна акция е повода за ниската имунизация у нас.  

Прогнозата на доц- Кунчев е че ни чака “по-лек Коронавирус и по-тежък грип ". “И двете болести към този момент са ни познати. нищо съдбовно и ужасно не ни чака ", съобщи той.

“При състояние, че грипът се е криел две години, имунитетът ни е отслабен ", изясни доктор Симидчиев. “В резултат на това може да се чака по-тежка грипна вълна паралелно с Коронавирус ", добави той и напомни, че е нужно да подготвим организма си със съответните антитела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР