Courtesy of Emil PopOff Последният, но наистина голям сняг, който

...
Courtesy of Emil PopOff Последният, но наистина голям сняг, който
Коментари Харесай

Последният наистина голям сняг беше през 2012 г. сутринта София беше излизана

Courtesy of Emil PopOff
Последният, само че в действителност огромен сняг, който валя със мощна вихрушка в София беше през 2012 година. Тази нощ я помня доста добре, тъй като бях дежурен офицер в 6РУ-СДВР.  Образуваха се огромни преспи и от Столична община се обърнаха към Министерство на вътрешните работи за подпомагане при снегопочистването.

Беше кошмарна нощ. Цяла нощ насочвах екипите на Министерство на вътрешните работи за работа, както и тези на СГО за пренасяне на коли пречещи на снегопочистването. Тогава началник ми беше Десо Черния и към 00.30 ми си обади да попита дали всичко е наред, че оня дето си кара Тойотата самичък /Бойко Борисов/ никак няма да се церемони с такива като нас.

Слава Богу докъм 5.30 сутринта всичко беше свършило.

Помня го в елементи, тъй като брачната половинка ми беше в напреднала бременност и доста се притеснявах и за нея. Тази нощ никой в районното, както и в СГО не почива, а бяха 24 часови наряди и ни се полагаше 4 часа сън. Главният офицер от Столична дирекция на вътрешните работи над пет пъти ми звъня да ревизира под моя регион всичко ли е наред, тъй като министър председателят персонално го е търсил за отчет. Имаше и доста паднали клони от дърветата по „ Сливница ” край реката, а и освен там.

Сутринта одобрих наряда на момчетата и организирах инструктаж на новите сили. Нощта беше кошмарна поради многото позвънявания и в гражданска отбрана заради паднали клони и дървета, което запуши и доста съществени артерии! Постоянно насочвах екипи от енергето за скъсани жици и прекратено електрозахранване. Сутринта Десо Черния пристигна както постоянно пръв и до момента в който пиеше кафето си и разпределяше преписки ни похвали! А той в никакъв случай, никого не хвалеше!

Тази нощ най-малко пет пъти приказвах и непосредствено с Фандъкова.

Когато се прибирах към у дома София беше излизана и придвижването обикновено, а на балкона ми имаше най-малко 40 сантиметра сняг! Колите по този начин бяха затрупани, че притежателите им не ги различаваха!

Та … по този начин се работеше при Фандъкова!

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР