© Юлия Лазарова На пазара за доставка на хранителни продукти

...
© Юлия Лазарова На пазара за доставка на хранителни продукти
Коментари Харесай

Платформата Gladen.bg и хипермаркетите HIT отвориха онлайн магазин

© Юлия Лазарова На пазара за доставка на хранителни артикули излезе следващият състезател, откакто платформата за поръчка на храна по домовете Gladen.bg разгласи, че отваря онлайн магазин с хипермаркетите HIT. Shop.gladen.bg към този момент работи на територията на София и района, а в него се оферират над 5000 артикули в няколко продуктови групи: храни, питиета, био, за дома, козметика, за бебето, домашни любимци.

" Очакваме предложенията на уеб страницата да се удвоят в границите на идващите месеци. Много от продуктите не се оферират онлайн другаде. Нашата цел е да разтеглим тъкмо този сегмент, предлагайки артикули, които не са налични при съперниците ни ", разясниха за " Капитал " от Shop.gladen.bg.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Срок и цени на доставки

Стандартният период за доставка е идващ ден в часовия диапазон сред 9 и 21.30 часа. При повишен размер на поръчки е допустимо този период да бъде повишен до 3 дни, показва уеб сайтът.

" Доставките се правят посредством личен превоз с хладилни коли. Не се употребяват куриери. Работим върху редуциране на времето за доставка, като стремежът ни е да стартираме да доставяме в границите на същия ден ", разясниха за " Капитал " от Shop.gladen.bg.

Цената на доставката при поръчка сред 40 (минималната поръчка) и 100 лв. е 4.50 лв.. Над 100 лв. доставката е безвъзмездна. За обитаеми места край София (като Банкя, Бистрица, Панчарево, Яна, Горни и Долни Богров и др.) доставката е 10 лв..

Всички колета с артикули се подготвят и комплектоват при прецизен надзор и се дезинфекцират, преди да бъдат доставени, прецизират от компанията.

Създателите

Онлайн платформата Gladen.bg е владеене на " Уеб медия груп ". Медийната интернет компания има и ръководи и уеб страниците news.bg, money.bg, topsport.bg, lifestyle.bg.

Другият участник в Shop.gladen.bg - столичните хипермаркети " Хит ", са благосъстоятелност на някогашния приватизационен фонд " Родна земя ", който има и веригата магазини " Хоуммакс ". Освен това " Родна земя ", която е обществена компания, стопанисва сдружения за продажба на аудио- и видеотехника, за ръководство на недвижими парцели, за търговия със зърно, ръководи мелници, има оранжерии и ферми за птици. Акционери в " Родна земя " са юридически и физически лица, както и Централна кооперативна банка.

Двата хипермаркета " Хит " са учредени през 2002 година от немски вложител - Dohle Handelsgruppe Service. От 2008 до 2018 година веригата бе хронично на загуба, което докара до продажбата й през юни 2019, като договорката бе дефинитивно утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията през септември същата година.

Онлайн магазините за храни порастват

По неофициална информация сега работят над 60 онлайн магазина за доставка на хранителни артикули. С най-големи обичаи е водачът в този сегмент eBag. В края на април веригата T Market също пусна собствен онлайн магазин. В началото на април на този пазар навлезе и foodpanda, която доставя артикули от комерсиална верига " Фантастико ". " Метро " също отвори онлайн платформата си за доставки освен към професионални клиенти, само че и към всеки в София, който желае да пазари онлайн. Веригата " Мандарин ", която има три супермаркета в София, също извършва поръчки в столицата и Варна. Преди седмица софийската компания " Берс лоджистикс " отвори онлайн бакалията " Хлеб и сол ", за артикули на свои клиенти, за които прави логистични услуги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР