© Юлия Лазарова Действието се развива миналата седмица някъде по

...
© Юлия Лазарова Действието се развива миналата седмица някъде по
Коментари Харесай

Комплот или компот от лъжи

© Юлия Лазарова Действието се развива предходната седмица някъде по бул. " България " в столицата, където служители на реда безрезултатно се пробвали да ревизират черен автомобил. В последна сметка колата била спряна, а в нея се оказала брачната половинка на президента Румен Радев. Всичко завършило " без отношение " (по Министерство на вътрешните работи жаргон), само че след конфиденциалната (по формулировка на двете забъркани служби) последваха няколко стрелички по линията ГЕРБ - президентство.
След случая Десислава Радева разгласи от facebook случая за комплот, а Министерство на вътрешните работи и НСО обясниха, че всичко е по разпоредбите. Но в действителност подозренията към този битов, само че финансиран от бюджета случай станаха още повече. Какво разбрахме:

НСО: В региона на НДК е спрян автомобил за полицейска инспекция, като след легитимиране " инспекцията била неотложно прекъсната, а служебният автомобил траял придвижването ".

Министерство на вътрешните работи: Според вътрешния министър Валентин Радев имало комплициране: " Шофьорът на НСО е бил подведен, че го следва кола за спешна помощ, цели 3 светофара по бул. " България ". " Служителят преднамерено дал газ, когато полицейският бус го доближил, защото в НСО имали условие да поддържат избрана отдалеченост от останалите коли. Когато въпреки всичко мерцедесът бил застигнат от служителите на реда, бързо се разбрали. Те минават с тъмната кола, а може би са били с по-голяма скорост от 50 км и те потеглят след него. Спират, ревизират, ти ли си, кой си, НСО, добре, разменят репликите " споделя Радев пред в. " Сега ".

Къде двете служби се разминаха със закона и истината

Първо - НСО споделя, че инспекцията е станала в региона на НДК, съгласно Министерство на вътрешните работи обаче тя е била на третия светофар - т.е. на бул. " Гоце Делчев ". Ограничението по " България " не е 50, а 70 км/ч. И малък подробност - жандармерията няма средства да прави надзор на скоростта.

Второ - това, че някой е от НСО, не значи, че не предстои на полицейска инспекция. Ако инспекция против който и да било жител е без съображение, то има нарушаване на служителите на реда. Ако инспекцията е прекъсната поради това, че проверяваният е от НСО - също.

Трето - някак е неуместно, че на метри от НДК, където сякаш птица не може да прелети поради европредседателството, чиновник на НСО, возеща всички високи посетители, не може да разпознае бус на жандармерията (ползван особено за защита на председателството). И противоположното - в случай че чиновници на Министерство на вътрешните работи, занимаващи се с защита на председателството, не могат да познаят кола на службата, която транспортира формалните посетители, то жалко за защитата.

Четвърто - в случай че за НСО е обикновено да не прави път на коли за спешна помощ, тъй като не са коли на НСО, както се опита да изясни вътрешният министър, значи ценностната система на властта е тежко сбъркана.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР