© Цветелина Белутова Още по темата София ще плати 14

...
© Цветелина Белутова Още по темата София ще плати 14
Коментари Харесай

Три фирми искат поддръжката на светофарите в София

© Цветелина Белутова Още по тематиката
София ще заплати 14 млн. лева за поддръжка на светофари

Договорът ще е за четири години, а към претендентите няма финансови условия
29 авг 2017
Като в щастливия соц

Седмица след публикуването на одитa на ръководството на Центъра за градска подвижност в София общината към момента не е коментирала резултатите от него
27 май 2017
Съмнителни софийски свръзки

Как общината дава 15 млн. лева от обществени търгове за превоз и паркиране на свързани компании
21 авг 2015 Три познати претендента вземат участие в търга за поддръжка на светофарите в София, която съгласно сметките на Столичната община ще коства 14 млн. лева за идващите четири години. Това са " Телелинк ", обединяване на строителната компания " Трейс груп холд " и консорциум сред " Ю Ти Ай груп " АД и " Иновативни трафик системи " АД.

И трите компании са постоянни участници във всички публични поръчки за системи, които обслужват трафика. Чест победител са " Ю Ти Ай груп " АД и " Иновативни трафик системи " АД, които и сега извършват четиригодишен контракт за поддръжка на светофарите в столицата. През лятото " Иновативни трафик системи " АД завоюва и контракт за монтиране на сензори за предпочитано прекосяване на трамваи през 20 кръстовища в града на стойност 250 хиляди лева

Новата поръчка включва обслужване на 366 светофарни уредби, 41 пешеходни светофара и 100 кръстовища със зелена вълна, както и видеокамери на 197 кръстовища. Фирмата ще би трябвало да поддържа и системите за ръководство на трафика и приоритизация на градския превоз, както и вероятно да ги уголемява. Според изискванията оптималната цена за месечна поддръжка на светофарната система в София е 80 хиляди лева на месец. Настоящият контракт на " Консорциум Ю Ти Ай груп – Иновативни трафик системи " за тази активност, който е подписан през 2013 година, е за двойно по-малка сума - 40.4 хиляди лева месечно.

Възможно е в новия търг да останат единствено два от участниците. Според протокола на Столичната община " Телелинк " не са потвърдили, че в последните три години са изпълнявали подобен план, макар че са взели участие в плановете за рационализация на кръстовища в София, Пловдив и Плевен.

" Модернизацията " на кръстовища в София стартира през 2012 година, въпреки и резултатите от нея към момента да не са изцяло ясни. Парите бяха ориентирани главно по два плана. Първият беше за умна система за ръководство на трафика, която беше построена от " Телелинк " в интервала 2015-2016 година за 8 млн. лева и трябваше да дава приоритет на градския превоз на съществени кръстовища. Вторият план беше на " Ю Ти Ай груп – Иновативни трафик системи ", които построиха светофарните уредби с бутони за пешеходци. И двете системи очевидно към момента не работят изцяло.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР