© Цветелина Белутова Още по темата Миню Стайков е имал

...
© Цветелина Белутова Още по темата Миню Стайков е имал
Коментари Харесай

Кое беше това лекарство, дето го пия, за да не забравям

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Миню Стайков е имал четири присъди по време на социализма

Според прокуратурата те са били за закононарушения " срещу собствеността ", само че притежателят на " Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс " е оправдан
9 сеп 2018
Как за един месец бяха разрушени шест незаконни заводи за цигари

Според източници от сектора повода е разбъркване на пластовете на свилия се до 120 млн. лева контрабанден пазар
9 сеп 2018
Прокуратурата като лъжливото овчарче

Акцията против източване на Данък добавена стойност
7 сеп 2018
Необичайните обвинени

В рамките на дни прокуратурата ненадейно удари хотелиера Ветко Арабаджиев и алкохолния магнат Миню Стайков
7 сеп 2018
Наследството на Арабаджиеви: разкош и счетоводни загуби

Бизнес историята на Ветко и фамилията му е като синопсис на прехода
7 сеп 2018 Има един къс анекдот за болен от алцхаймер възрастен човек, който попитал собствен родственик: Кое беше това лекарство дето го пия, с цел да не не помня. Разследванията против Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може и да миришат на плесен (вижте тук), само че около тях не би трябвало да се не помни, че:

1. Преди да поеме делото КТБ, прокурор Иван Гешев беше прокурор в отдела на Роман Василев за финансово-данъчни закононарушения и корупция. Именно там преди години е погинало възкресеното предходната седмица следствие против Миню Стайков. Та по кое време е било същинско? Тогава е обтегнат чадър или през днешния ден се извършва поръчка, или противоположното?

2. Преди да стане началник на националното разследване, Борислав Сарафов беше зам. основен прокурор (а преди началник на основния " Специализиран " отдел), който би трябвало да следи такива като Гешев да не опъват чадър или да не извършват поръчки - та по кое време беше обтегнат чадър или изпълнена поръчка?

3. Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията (преди единствено за лишаване на нелегално добито имущество) Пламен Георгиев съобщи, че стартира инспекция против Миню Стайков. Всъщност инспекция против Стайков е трябвало да има преди три години, когато синът му беше упрекнат за данъчни закононарушения. Тя очевидно е завършила с констатации, че всичко е наред и нелегално имущество няма. Сега констатациите евентуално би трябвало да бъдат обърнати.

4. За Сотир Цацаров даже няма смисъл да се слага въпросът, тъй като за всеки крах на прокуратурата са отговорни или трите медии, които не хвалят основния прокурор, или Сорос, или Иван Костов.

При тази действителност е по-добре да забравим, че от следствията против Миню Стайков и сем. Арабаджиеви може да излезе нещо - няма. Те ще бъдат забравени и покрити от праха на идната акция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР