© Цветелина Белутова Не планираме затваряне на бази, а ще

...
© Цветелина Белутова Не планираме затваряне на бази, а ще
Коментари Харесай

Wizz Air не планира затваряне на бази и е в готовност за ръст на полетите

© Цветелина Белутова " Не планираме затваряне на бази, а ще наблегнем на някои от тях, където чакаме повече напредък и ще пренасочим самолети. " Това разгласи на видеопресконференция Андраш Радо, управител " Корпоративни връзки " на Wizz Air.

По думите му българският пазар остава значим. Планира се последователно възобновяване на линии, които в началото ще са с по-малко честоти, като превозвачът счита да реагира бързо на повишението на търсенето. Компанията обаче към момента не може да каже до каква степен ще са първите възобновени полети.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Очакванията на основаната в Унгария самолетна компания е бизнесът да се върне във въздуха с ниски цени и борба за клиенти. Според Радо първо на борда ще се върнат клиентите, които пътуват по основни аргументи, и едвам по-късно туристите. Авиокомпанията има 9 основани тук самолета, като лети по 51 маршрута до 19 страни.

" Искаме да си отворим базите допустимо най-бързо след рухването на рестрикциите ", сподели Радо, като компанията сега поддържа форма с карго полети от Китай и прибиране на жители от Канада и Съединени американски щати.

97% надолу

Летателният потенциал на самолетната компания по време на пандемията се е свил с невижданите 97%. Причините са, несъмнено, доста свито търсене или рестрикциите и невъзможността на хората да пътуват, както и тъй като хората се опасяват, споделиха от самолетната компания.

В момента самолетната компания разполага със 121 самолета, само че чака през идната година доставка на още 20, като не възнамерява поръчката да бъде отказана. Огромна част на флота на процедура е партерен, като тъжните гледки на самолети, паркирани по летищата, са всеобщи.

Радо разгласи, че компанията е една от дребното с много свободни средства, като е влезнала в рецесията с 1.5 милиарда евро, от които 1.3 милиарда евро са кеш без никакви рестрикции. Компанията редуцира приблизително към 25% от чиновниците си, като проектите й са да ги възвърне поетапно на работа. Мениджмънтът е с нулеви заплати за април, като всички чиновници са с понижени хонорари до края на финансовата година. Те получават базовите си заплати без добавки за летателни часове, продажби на борда на самолета и така нататък

Компенсиране на клиентите

Заради анулираните полети от самолетната компания оповестиха, че има голям брой претенции от клиенти за възобновяване на парите по предплатени полети. Възможностите за това са две - възобновяване на 120% от сумата в профила на клиента, които могат да се употребяват за запазване на идващ полет, или възобновяване на 100% от сумата по банкова сметка, което обаче заради многото претенции може да отнеме до 2 месеца. От самолетната компания обаче увериха, че всеки, чийто полет е бил анулиран, ще получи парите си.

Нови хоризонти

За да не би трябвало да започва от нулата, когато паднат рестрикциите, Wizz Air е почнала от седмица да вози карго от Китай за Унгария. Авиокомпанията е направила и полети от Съединени американски щати и Канада със спирка в Исландия, за прибиране на европейски жители, неуспели да се приберат в точния момент, като разноските за тях са платени от държавните управления.

Подготвят се още полети за закъсали жители. От самолетната компания са се надявали да получат позволение за изключителни полети сред България и Англия, с цел да могат българите да се приберат, само че след самодейност на варненския кмет Иван Портних това, наподобява, няма да може да се случи.

Как ще се промени промишлеността

" Светът няма да бъде същият. Може да работим с някои непрекъснати рестрикции и ограничения по-късно ", сподели още Радо. От компанията няма да не разрешават единствено потреблението на междинните седалки, само че и в случай че самолетът не е цялостен, ще е допустима промяна на мястото с по-свободна зона.

По отношение на ограниченията, свързани със здравето, от компанията обясниха, че самолетът се дезинфекцира всяка нощ. Кабинният състав от 1 май е с маски и ръкавици, като за пасажерите също ще се изискват маски, макар че въздухът на борда се пречиства. Дезинфектанти ще има, само че не и списания - те краткотрайно ще бъдат отстранени. Там където е допустимо, ще се върви пешком от самолета до терминала, само че при потребност от рейсове те ще се пълнят на половина. Приветстват се безконтактните заплащания, както и електронната бордна карта, а не принтираната. За в бъдеще се чака да се развие и независимо чекиране на багажа по повече летища.

Друго, което ще промени пазара по по-непредвидим метод, са големите дотации, които ще получат в този момент редица национални обичайни неефективни превозвачи от страните, което съгласно Радо изкривява пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР