© Thomas White Още по темата Uber е скрила, че

...
© Thomas White Още по темата Uber е скрила, че
Коментари Харесай

Uber увеличава загубата си до 1.5 млрд. долара през третото тримесечие

© Thomas White Още по тематиката
Uber е скрила, че е станала жертва на хакерска офанзива

Личните данни на 57 млн. клиенти на компанията са били изтеглени
22 ное 2017
Uber купува 24 хиляди автомобила от Volvo, които ще направи самостоятелни

Конкуренцията с производителя на безпилотни коли Waymo се усилва
21 ное 2017 Приходите на компанията са нарастнали с 14% до 2 милиарда $, а поръчките през приложението са били за 9.7 милиарда $. Загубата на Uber продължава да пораства, настояват вътрешни източници от компанията пред Reuters. Дружеството, което не е обществено и не е задължено да пуска финансовите си доклади, е отбелязало загуба от 1.46 милиарда $ за третото тримесечие, до момента в който приходите на компанията са нарастнали с 14% до 2 милиарда $, а поръчките през приложението са били за 9.7 милиарда $. При предходното тримесечие изтече информация, че загубата тогава е била 1.06 милиарда $.

Въпреки че тези цифри не са доказани публично от страна на компанията, вложителите ги одобряват с високо доверие. Това са следващи неприятни вести за Uber, която има голям брой правни и регулаторни проблеми, а неотдавна стана ясно, че компанията е позволила и приключване на данни на 57 млн. клиенти и водачи, за които не е уведомила управляващите в Съединени американски щати.

В очакване на SoftBank

Uber е в очакване на голяма инвестиция от страна на консорциум, воден от японския софтуерен колос SoftBank. Във вторник компанията разгласи своята оферта, която планува закупуването и на акции от настоящи акционери във компанията, измежду които и Benchmark и Menlо. SoftBank обаче желае да закупи акциите с 30% отстъпка. Все още няма изясненост дали ще се стигне до последна договорка и в какъв размер ще бъде тя. По последни данни, консорциумът желае да влага сред 7 и 10 милиарда $ във компанията.

Наскоро обаче Uber беше забъркана в следващ скандал, откакто компанията удостовери, че е платила 100 хиляди $ на хакери, които да скрият голямо приключване на персонална информация от сметки на клиенти. Общо са били наранени към 57 млн. акаунта. Вече съвсем напълно миналата година беше цялостна със кавги в компанията, която се раздели с изпълнителния си шеф и създател Травис Каланик. Отделно от това Uber имаше и проблеми с вътрешната просвета в компанията, която редица вложители нарекоха " токсична ".

За край на годината Uber има още един проблем, този път юридически, поради делото против нея от страна на Waymo, звеното на Гугъл за самостоятелни коли. Успешна договорка със SoftBank наподобява като единствения метод годината да приключи добре за Uber.

Делото на Waymo против Uber

Проблемите наподобява нямат край за Uber. Според съдията по делото сред Waymo и Uber компанията за споделени пътувания е укрила доказателства. Съдът в Съединени американски щати подреди делото да бъде забавено и по този начин Waymo завоюва още време, в което да построи обвиняването си. Според звеното на Гугъл, Uber е упражнявала своите чиновници по какъв начин да крадат търговски секрети от своите съперници и да прикриват следите си.

Делото е за милиарди долари и Uber е упрекната в кражбата на конфиденциална инфромация по отношение на дизайна на самоуправляващите се коли на Waymo. Самата Uber също има огромни упоритости в тази сфера и измежду софтуерните компании има огромна конкуренция за това коя първа ще стигне до изцяло безвредна технология за самостоятелни коли, която да може да бъде употребена от производителите на коли.

В момента това е най-голямото дело в голямото " портфолио " от правни проблеми за Uber, която е в конфликт с редица държавни управления поради регулации на споделената стопанска система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР