© Thomas White Още по темата Spark срещу TAXI При

...
© Thomas White Още по темата Spark срещу TAXI При
Коментари Харесай

Българската компания "Елдрайв" ще доставя електромобили за UberGreen в Букурещ

© Thomas White Още по тематиката
Spark против TAXI

При незначителен трафик услугата Spark може да бъде два пъти по-евтина от общоприетите таксита
19 яну 2018
" Елдрайв " ще построи 500 зарядни станции в района до края на 2017 година

Компанията ще употребява платформата на финландската Fortum за ръководство на мрежата
19 дек 2016 " Освен автопарка от електрически автомобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и огромните градове в Румъния, която съответно да обезпечи напредването с електрически автомобил. "

Мартин Заимов, шеф на румънския офис на " Елдрайв " Българската компания " Елдрайв " ще доставя електрически автомобили на Uber за активността му в Букурещ. Румънската столица е първият град в Източна и Централна Европа, в който Uber започва програмата си за въвеждане на електрически коли UberGreen.

И спомагателни услуги

Към момента " Елдрайв " към този момент е доставила първите електрически коли – 20 Renault Zoe, на платформата. В Румъния Uber е постигнала сделка с локалните управляващи да работи посредством компании подизпълнители, които назначават водачите и им дават коли. Българското сдружение има сделка с румънското поделение на Uber за построяването на зарядни станции в Букурещ, на които да се зареждат елколите. Първата такава станция към този момент действа.

" Това партньорство е от главно значение за районното наличие на " Елдрайв ", разяснява Мартин Заимов, шеф на румънския офис на компанията. " Започваме с 20 електрическия автомобил, само че се надяваме броят им да доближи няколкостотин коли в доста къси периоди. Освен автопарка от електрически автомобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и огромните градове в Румъния, която съответно да обезпечи напредването с електрически автомобил ", добави още той.

Най-иновативните американски компании

" Румънският пазар е доста значим за нас, защото е вторият максимален в Централна и Източна Европа, макар че е измежду последните страни, в които навлязохме. Ако продължим да набъбваме с тези темпове, до 2020 година ще можем да стартираме и Uberpool в Букурещ – услугата, в която няколко индивида могат да се комбинират в една кола, когато пътуват към идентична дестинация ", разяснява на конференция основният управител на Uber за Румъния Николета Шрьодер. " Uber е измежду най-иновативните американски компании, която в този момент към този момент дава и природосъобразен метод за предвижване ", съобщи американският дипломат в Румъния Ханс Клем, който също участва на събитието. Програмата към този момент е въведена в Лондон, Париж, Лисабон, Амстердам и Цюрих. Цената на услугата в Букурещ ще е същата, като и на останалите Uber коли – 1.65 леи на километър.

Точки за зареждане

В България " Елдрайв " построява зарядни станции за електрически автомобили, доставя такива и обезпечава действен лизинг на електрически коли. Компанията към този момент е в напреднал стадий на построяването на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на предходната година тя подписа стратегическо съглашение с " Shell България " за създаване на бързозарядни станции на 16 обекта от комерсиалната мрежа на Shell. Така " Елдрайв " стана най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически коли в страната. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната.

Освен това компанията дава и първата в България платформа за краткосрочно наемане на електрически коли Spark, при което наемането става през мобилно приложение за смарт телефон. Към момента " Елдрайв " има най-големия автопарк от електрически автомобили в страната – над 100 автомобила. До края на 2018 година компанията възнамерява той да доближи над 200 автомобила и да бъдат построени над 300 точки за зареждане на електрически автомобили в България и района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР