© Цветелина Белутова Още по темата Севда Шишманова: Сега БНТ

...
© Цветелина Белутова Още по темата Севда Шишманова: Сега БНТ
Коментари Харесай

Бивш управленски кадър на TV7 стана програмен директор на БНТ

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Севда Шишманова: Сега Българска национална телевизия не може да е самостоятелна

" Политиците не схващат, че публичните медии са гражданска самоотбрана ", споделя някогашният й програмен шеф в изявление за " Капитал "
24 ное 2017
Защо Каменаров поема Българска национална телевизия

Каква е визията му за развиването на малкия екран
25 авг 2017
Каменаров оглави Българска национална телевизия, революции не се чакат

Новият общоприет шеф на държавната телевизия беше определен с четири от пет гласа и ще ръководи в идващите три години
23 авг 2017 Бившият член на борда на шефовете на към този момент несъществуващата TV7 Надя Костова беше назначена за програмен шеф на Българска национална телевизия. Това оповестиха за " Капитал " от пресцентъра на националната телевизия. Според пресаташето Силвия Симова това е станало в петък. Костова зае поста на дългогодишния шеф на дирекция " Програма Българска национална телевизия 1 " на Българска национална телевизия Севда Шишманова, която излиза от медиата след 25 години работа там. Тя подаде молба за овакантяване от началото на декември.

През 2007 година в продължение на една година Надя Костова е била в борда на шефовете на TV7 по времето когато притежател в сянка на малкия екран беше Любомир Павлов, а брачната половинка му Диляна Грозданова беше изпълнителен шеф. Според системата ДАКСИ е управлявала клоновете на малкия екран в Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Варна по времето когато притежател беше някогашния банкер Цветан Василев, мажоритарен притежател на банкрутиралата КТБ. Костова има дялове във компанията " НАСА Ентъртейнмънт " ООД с предмет на активност продуцентска и импресарска активност.

Назначението на кадър от TV7 евентуално ще провокира съмнения към новото управление на Българска национална телевизия. Собственик на TV7 (отново в сянка) беше Цветан Василев и каналът беше употребен за поръчки като " Костинбродския скандал " с подправените бюлетини в деня за размисъл преди парламентарните избори през 2013 година, както и за надуването на политическия балон с партията на Николай Бареков.

Журналисти, работили в малкия екран в този интервал настояват, че Надя Костова не е била непосредствено обвързвана с осъществяването на поръчки в ТV7, а по-скоро е отговаряля за другата част от програмата - филми и външни продукции. Фактът, че тя е била в управлението по това време обаче значи, че се е употребила с доверието на притежателите.

Това е следващото предопределение на новия общоприет шеф на Българска национална телевизия, което е обвързвано с медийната мрежа на Цветан Василев (който в предходен миг действаше дружно с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски). В управителния съвет на държавната телевизия има и различен човек, обвързван с TV7 - Антон Андонов е работил в продуцентската компания " Ноу фрейм медия " на близкия другар на премиера Александър Сталийски. Компанията имаше съществена роля в производството на наличие за TV7. Друг член на управителния съвет на Българска национална телевизия - юристката Зина Трифонова, имаше основна роля процеса на цифровизация на телевизионния ефир, който беше изработен по този начин, че да е комфортен за тогавашния тандем сред Цветан Василев и Делян Пеевски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР