© Цветелина Белутова Още по темата Пазарът на сладолед -

...
© Цветелина Белутова Още по темата Пазарът на сладолед -
Коментари Харесай

Unilever вече официално е собственик на сладоледите Denny

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Пазарът на сладолед - централизация и повече премиум артикули

Три компании държат 64% от продажбите в стойност
31 окт 2018
Сладоледите: По-европейски и леко по-скъпи

Пазарът на сладолед е дребен, само че възходящ - с 16% през предходната година
13 юли 2018
Unilever купи сладоледите " Дени "

Сделката, чиято стойност не бе обявена, предстои на утвърждение от Комисия за защита на конкуренцията
4 юли 2018 Unilever разгласи, че придобиването на " Сладоледена фабрика " - Велико Търново – производител на сладоледите с марката Denny, към този момент е реалност. Новината за договорката бе обявена през юли тази година, а утвърждението от Комисията за защита на конкуренцията пристигна през октомври.

Какво се трансформира

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Българското поделение за сладоледи на Unilever и сладоледите Denny ще оперират дружно в бъдеще, като ръководещ шеф на новата конструкция ще бъде Цветан Цветанов – доскорошен съсобственик на " Сладоледена фабрика ".

" Новото сдружение ще бъде настрана юридическо лице и ще се назовава " Юниливър айскрийм България ", само че официално то още не е реалност. Производството на сладоледа " Ескимо ", което до момента беше в базата на Unilever " Дарко ", ще се реалокира във фабриката на Denny във Велико Търново. Новата конструкция ще дава отговор и за вноса в страната на другите марки сладолед на Unilever - Cornetto, Carte D’Or, Magic, Twister ", разяснява за " Капитал " Александър Цветанов, маркетинг управител на сладоледите Denny.

Дистрибуцията ще е обща и ще прибави към досегашния продуктов подбор на корпорацията и сладоледите Denny.

Страните по договорката

" Сладоледената фабрика " - производител на Denny Ice Cream, е учредена през 1993 година от Цветан Цветанов и Румен Данчев във Велико Търново. Дружеството създава в лична фабрика и координира 20 дистрибуционни центъра в България. Фирмата е профилирана в производството на сладоледи за моментна консумация и за дома. По данни на компанията тя е втора по продажби на сладолед в страната с към 15% пазарен дял в размер и 12% в стойност.

Според информацията в Търговския указател финансовите резултати на " Сладоледена фабрика " се усъвършенстват - приходите през 2017 година са нарастнали до 12.174 млн. лева (11.006 млн. лева за 2016 г.), а облагата е достигнала до 2.241 млн. лева (1.173 млн. лева за 2016 г).

Unilever е един от водещите международни производители на артикули за хубост и персонална хигиена, почистващи препарати за дома, храни и освежителни артикули с наличие допълнително от 190 страни и 2.5 милиарда консуматори на ден. Компанията има 161 000 чиновници и генерира продажби от 53.7 милиарда евро през 2017 година Повече от половината (57%) от активността на компанията е в нови и разрастващи се пазари. Unilever има повече от 400 марки, познати в целия свят, в това число Rexona, Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann’s, Lipton, Algida, PG Tips, Ben & Jerry’s, Magic, Lynx.

Това не е първата договорка на Unilever на българския пазар на сладолед. През 2011 година компанията стана притежател на " Дарко ", като закупи права над марките, дистрибуторската мрежа и индустриалните линии. По разнообразни оценки пазарът на сладолед в страната се прави оценка на към 100-160 млн. лева годишно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР