© Цветелина Белутова Миналата седмица, в края на последния работен

...
© Цветелина Белутова Миналата седмица, в края на последния работен
Коментари Харесай

UniCredit се оттегля от всички социални мрежи, собственост на Facebook

© Цветелина Белутова Миналата седмица, в края на последния работен ден преди празниците, във Фейсбук отекна едно и също известие от страниците на UniCredit. Във всяка страна, където оперира, италианската банка разгласи на съответния език, че считано от 1 юни компанията ще се отдръпна напълно от Фейсбук и платформите, благосъстоятелност на компанията - Messenger и Instagram. Причините не бяха ясно показани, а единственото пояснение, което банката разгласява, беше, че има " непрекъснат ангажимент да влага в подобряването на своите цифрови канали, с цел да поддържа висок стандарт на другарство ", което довежда и до закриването на страниците.

Вече през блог и други платформи

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В години, когато онлайн връзката е приоритет на бизнесите за да бъдат по-близо до своята публика, решението на банката изненада потребителите. Публикацията в профила на Уникредит Булбанк, който е харесан от над 75 хиляди индивида, беше споделена повече от 110 пъти. Това принуди компанията да разгласява второ уточняващо известие, в което изясни, че решението влиза в действие за всички страни, където UniCredit оперира и ще влага в разширението на личните си цифрови канали. Новини, свързани с банката, потребителите пък ще могат да открият в уеб страницата и блога на UniCredit. Активни остават и профилите на компанията в обществените мрежи LinkedIn, Twitter и YouTube.

" Вярваме, че каналите, посредством които поддържаме връзка с клиентите и местата, на които имаме контакт с тях, били те цифрови или не, би трябвало да са налични и да водим радушен, поверителен и професионален разговор ", разясняват от Уникредит Булбанк пред " Капитал ". Все отново компанията ще продължава да търси различни способи да доближи до потребителите си в онлайн пространството. " Тенденцията, следвана на групово равнище, е за все по-сериозно цифрово наличие ", изясняват от банката.

Без реклами във Фейсбук

Оттеглянето на UniCredit от платформите, благосъстоятелност на Фейсбук, е продължение на решението от средата на предходната година, когато италианската група спря напълно да популяризира в обществената мрежа. Тогава основният изпълнителен шеф Жан-Пиер Мюстие разяснява: " Фейсбук не работи етично... Няма да ги използваме, до момента в който не проявят уместно етично държание ". Запитан дали решението е обвързвано със абсурда за корист с персонални данни от компанията Cambridge Analytica, Мюстие отвърна с " да ".

От българския клон на банката разясниха пред " Капитал ", че компанията не популяризира във Фейсбук от март 2018 година и рекламния им бюджет за онлайн връзка е съобразени с това. По думите им той се равнява на една трета от общия им бюджет за реклама. " Няма да има смяна в държанието ни в онлайн рекламата ", споделят още от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР