© Leonhard Foeger Движение на цената на златото (долар за

...
© Leonhard Foeger Движение на цената на златото (долар за
Коментари Харесай

Златото достигна нов 6-годишен връх

© Leonhard Foeger
Движение на цената на златото (долар за тройунция)

Увеличаване

Движение на цената на златото (долар за тройунция)

Преглед на оригинала Смаляване
Ръстът на цената на златото продължи и в азиатската търговия във вторник, като доближи нов 6-годишен връх вследствие на поевтиняването на $ и повишеното геополитическо напрежение.

Котировките на благородния метал се покачиха с 1.3 до 1438.6 $ за тройунция, което е най-високото равнище от май 2013 година, оповестява Financial Times. След това цената леко спадна и към 10.40 часа е 1435.66 $.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Влиянието на Фед...

Последното покачване на актива е вследствие на поевтиняването на $, откакто предходната седмица Федералният запас на Съединени американски щати алармира, че може да понижи лихвените проценти на фона опасенията за икономическия напредък на Съединени американски щати. Доларовият показател, който мери придвижването на американската валута против кошница от шест валути, се намали с 0.1% във вторник.

Златото, което вложителите постоянно държат като застраховка против инфлацията, постоянно се движи назад на цената на $. Това частично се дължи на обстоятелството, че по-евтиният $ прави златото по-привлекателно за вложителите, които купуват други валути.

Ръстът на благородния метал също по този начин беше заздравен през последните седмици и от спада на доходността на облигациите. " Очакваме доларът да продължи да поевтинява, защото лихвите в Съединени американски щати ще бъдат понижени и това ще бъде извънредно обещаващо за пазарите на злато, " споделя Стивън Иннес, ръководещ шеф на Vanguard Markets.

...и рецесията с Иран

Златото нараства и поради повишаването на геополитическото напрежение. Американският президент Доналд Тръмп разгласи в понеделник, че ще наложи нови наказания против Иран, ориентирани против някои от висшите ръководители на Ислямската република.

Миналата седмица Тръмп подреди военни удари против Иран в отговор на свалянето на безпилотен американски аероплан от Техеран, само че в последния миг ги анулира.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР