© Георги Кожухаров Понякога човек остава с впечатлението, че Борисов

...
© Георги Кожухаров Понякога човек остава с впечатлението, че Борисов
Коментари Харесай

Когато Борисов пусне фалцета си

© Георги Кожухаров Понякога човек остава с усещането, че Борисов вярно санкционира депутатите си от ГЕРБ поради нелепостта им. Ей по този начин - демонстративно и назидателно - да види целият народ какъв брой им е акълът. Така направи и с депутатските заплати. Заради онази жена, която случайността направи началник на Народното събрание, която в една нощ по тв приемника сподели, че замразяването на депутатските заплати по време на рецесия било популизъм.

" Не е редно да замразяваме, това е популизъм! ", сподели Караянчева по bTV и като че ли 240 депутати го отнесоха поради нея. Първо Борисов заповяда заплатите да се замразят със задна дата, тоест от декември. Обаче хората, които го познават, знаят, че неговият яд може да еволюира. Така се стига до оня фалцет на гласа му, с една октава по-високо, с леки извивки като на Дунавско хоро, с който той заповяда на депутатите си да саморешат, че ще останат без пари до края на изключителното състояние.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В това има изключително нотка на садизъм - първо ги караш да си гласоподават, че ще работят без пари, и по-късно ги караш да удължат изключителното състояние. И с цел да е пореден, Борисов очевидно е наредил - и министрите да работят без пари, и на министрите политическите кабинети, и всички, които стоят на три метра към тях, също. Както споделяше оня персонаж от " Опасен сексапил " - " Строг, само че обективен ".

Ей по този начин, поради инж. Цвета от Кърджали народните представители останаха без заплати. Обаче тя нелепостта е заразна - някой си има неблагоразумието да изиска и от президента Радев същото. Той пък като че ли чакаше комфортен миг да им забие топката и сподели, че си е дарил към този момент от месец март заплатата, и издаде заповед: " Кръгом и тичешком към месец март! Сега дарете и мартенските си заплати, както направих аз. "

Това естествено е нещо като " Бегом от мен до другото дърво ". На което вицепремиерът Томислав Дончев, който минава за интелектуалеца в това държавно управление, бодряшки отговори, че това е " подаване на армейски команди от по-висшите към по-нисшите чинове за да правят елементарни механични придвижвания, без да осъзнават смисъла им ", и беше представен от " Дневник ". " Първо, тук няма новобранци. Второ, не сме на занятия по строева подготовка и, трето, даже и да бяхме, не знаем коя команда да изпълняваме. Тази от 3 март или отпреди седмица ", заключи Дончев пред публицисти.

От цялата тая дисхармония го отнесе основният здравен контрольор Ангел Кунчев, който е част от политическия кабинет на здравния министър и поради това остана също без заплата, и в този момент за него се събират дарения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР