© Георги Кожухаров Още по темата Въпросите около смъртта на

...
© Георги Кожухаров Още по темата Въпросите около смъртта на
Коментари Харесай

Когато корупцията започна да убива директно

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Въпросите към гибелта на охранител в двора на Партийния дом стават от ден на ден

Приходите на охранителната компания, обвързвана със зам.-министър Султанка Петрова, скочили близо осем пъти, откогато тя е във властта
9 юли 2018
Работата по зала на Народното събрание, където почина човек, е спряна за обезопасяване
от Дневник,9 юли 2018
Прокуратурата проверява дали откритият мъртъв охранител е спазил отговорностите си
от Дневник,9 юли 2018 Етимологията на думата корупция е латински и значи съсипия. И фактически - корупцията е доста повече от взимането на рушвет. Тя подкопава държавността и в един миг цялата структура рухва - само че не върху тези, които са се облагодетелствали, а върху жителите.
Доскоро корупцията взимаше жертви косвено. Пример за това са жертвите по пътищата, където всичко се купува - от техническите прегледи, през книжките до поръчките за поддръжка и създаване на качествени пътища.
Два случая от последната седмица демонстрираха, че корупцията към този момент убива и непосредствено. В събота не къде да е, а в двора на Партийния дом, в който се обитава Народното събрание на парламентарната република, почина човек. Така разбрахме, че в тежко охраняваната от НСО и полиция постройка пази и частна компания - наета от строителната компания, която ремонтира постройката и по случайност е обвързвана по кръв и по роднинство със зам.-социалния министър от националистите Султанка Петрова. Разбираме строителите, че нямат доверие в държавната защита, само че въпреки всичко - цялата история наподобява на онази корупция, която назоваваме връщанка.
Във вторник токов удар на градеж в квартал " Витоша " рани тежко строител. Властите даже не съумели да се свържат с компанията строител. Вероятно тъй като тя се има и ръководи от жена от Курило, която, видно от документите в комерсиалния указател, не може да напише трите си имена без правописна неточност. Една дребна детайлност - допреди година този обект беше притежател на общинския консултант от ГЕРБ Орлин Алексиев.
Не споделяме, че близостта със мощните на деня убива. Но корупцията сигурно води до чувство за недостижимост, а то, уви, взима жертви.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР