© Edgard Garrido Още по темата Бавни Държавни Железници До

...
© Edgard Garrido Още по темата Бавни Държавни Железници До
Коментари Харесай

Германският концерн Siemens открива два нови хъба в България

© Edgard Garrido Още по тематиката
Бавни Държавни Железници

До началото на март 80 жп гари, или 1/3 от всички, би трябвало да продават билети в действително време. Системата обаче напредва извънредно постепенно
19 яну 2018
Siemens пуска здравното си звено на борсата във Франкфурт

Германският колос ще се раздели с 25% от акциите си, а предлагането ще бъде най-голямото от 20 години насам в страната
30 ное 2017
Кои са носителите на годишните награди за виновен бизнес

Българският конгрес на бизнес водачите отличи за 14-и път фирмите със обществено ориентирани планове
15 мар 2017 Германският тръст Siemens възнамерява да усили наличието си в България с два нови хъба във Варна и София. Те са свързани с експертизата на компанията в автомобилната промишленост и ще проработят от пролетта, оповестиха от компанията. Голяма част от немските производители на коли употребяват системи, основани на съставни елементи и контролери на Siemens, а България разполага с доста добре готови инженери, което е една от аргументите концернът да избере страната за новите си хъбове.

Във Варна ще бъде открит инженерингов хъб, в който в началото ще стартират работа 12 инженери. Те ще създават и внедряват системи за произвеждане и автоматизация.
В София ще се обработват потребителските поръчки на компанията в направленията " Дигитализирано произвеждане " и " Процесни промишлености и задвижвания " за целия район Централна и Източна Европа. Засега от концерна не оповестиха какъв брой души ще работят в хъба, само че той ще обслужва на родните им езици клиенти от 10 страни - България, Словения, Словакия, Хърватска, Австрия, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна и Израел. Така екипът на Siemens в България, който сега е към 500 души, ще се усили през тази година. Двете нови звена ще проработят от пролетта.

Повече Siemens

През тази година Siemens отбелязва 140 години наличие в България. В момента за българския й офис чиновниците работят в девет посоки – автоматизация, сградни технологии, задвижващи технологии, енергетика, опазване на здравето, превоз, финансови услуги, артикули и услуги за крайния консуматор. Служителите са ситуирани в завода в Правец, който създава измервателна инсталация за артикули високо напрежение и в двата способени центъра в София и Пловдив. Така Варна ще е нова локация за концерна.

През 2016 година компанията има доходи от 100 млн. лева и облага от 11.2 млн. лева Отделно от това 28 души са заети в здравната дивизия – Siemens Healthcare, която предлага високотехнологично съоръжение на лечебни заведения и медицински центрове и цялостни решения за тяхната работа. През 2016 година здравният офис е с продажби от 14.5 млн. лева и облага от 1.1 млн. лева

Ръководителят на направленията " Дигитализирано произвеждане " и " Процесни промишлености и задвижвания " Теодор Маринов разгласи в известие до медиите, че " решението на компанията-майка да избере точно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна активност ".

Добри инженери във Варна

Освен планиране и модернизиране на системи за произвеждане, инженерите във Варна ще се занимават с консолидиране и стартиране на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните фабрики. Хъбът ще бъде във Варна, защото компанията е открила, че там има инженери с висока техническа подготовка. За звеното във Варна се търсят експерти, които владеят британски език, а немският е преимущество. Те ще преминат през особено образование.

Хъбът в София ще дава отговор за следенето и фактурирането на всички поръчки на артикули и услуги от компанията в съответните страни, направени офлайн или посредством онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall в двете посоки за цифрово произвеждане и задвижвания. Засега от компанията не оповестяват какъв брой души ще наемат, само че търсят експерти, които владеят езиците в района. С преимущество за тези, които имат опит в логистиката, системите за ръководство на процеси (ERP системи), както и опит с изнасянето на бизнес услуги. Служителите също ще преминат спомагателни образования и опреснителни езикови курсове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР