© Dado Ruvic За пръв път от 24 септември 2019

...
© Dado Ruvic За пръв път от 24 септември 2019
Коментари Харесай

Bitcoin стигна 5-месечен връх, Ethereum с ръст 70% от началото на годината

© Dado Ruvic За пръв път от 24 септември 2019 година насам Bitcoin се търгува за повече от 9800 $. Само за седмицата цената на водещата цифрова валута се увеличи с 10%, а от началото на година растежът е цели 40%.

Още по-добро е представянето на Ethereum. Спрямо предишния петък цената на тази монета се е нараснала с 20% и към този момент се продава за 218 $. От началото на 2020 година, когато Ethereum се търгуваше за под 130 $, пък повишаването е с близо 70%.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики А повече от двойно се е повишила цената на BItcoin cash - от 202 до 438 $ за миналите 38 дни от началото на годината. Тази цифрова валута е на най-високото си равнище от края на юни 2019 година Другият клонинг на Bitcoin - Bitcoin SV, пък се задържа на рекордно високото равнище от към 300 $.

Подобен е трендът и при останалите криптовалути, което се вижда от общата пазарна капитализация на бранша. Тя доближава 282.7 милиарда $, като единствено за три дни нараства с 20 милиарда. Това е най-високата стойност от 19 август предходната година насам.

Едно от обясненията за повишението на цените в последните седмици е обвързвано с китайския ковид. Заради страха от пандемия и закъснение на международната стопанска система доста хора избират да влагат в цифрови валути. Подобни придвижвания е имало нееднократно до момента при спад на фондовите пазари, какъвто има в този момент в Азия.

Друго пояснение може да се търси във фючърсите на Bitcoin. Наскоро оповестени данни от Skew Markets демонстрират, че цената на тези, които изтичат през май и юни 2020 година, е към 10 хиляди $ и повече, което в допълнение ускорява общото разбиране, че бичият тренд на биткойн ще продължи в обозримо бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР