© Benoit Tessier Още по темата Г-20: Криптовалутите не са

...
© Benoit Tessier Още по темата Г-20: Криптовалутите не са
Коментари Харесай

Основател на Twitter: Bitcoin ще е основно платежно средство до 10 години

© Benoit Tessier Още по тематиката
Г-20: Криптовалутите не са пари

Световните водачи обаче не плануват общи регулации за бранша
20 мар 2018
Анализатори вещаят 2800 $ за Bitcoin

Този път прогнозите не се основават на страхове от регулации или хакерски офанзиви
19 мар 2018
Стана ли към този момент неблагоприятен добивът на Bitcoin

Падащата цена кара " миньорите " да се отхвърлят
16 мар 2018
И Гугъл застана против криптовалутите

Търсачката не разрешава рекламите на цифрови пари и обвързваните с тях принадлежности и услуги
14 мар 2018 Въпросът за бъдещето на цифровите валути се разисква както измежду другари в кварталното кафе, по този начин и на срещата на върха на Г-20. Някои приказват за пръсване на балон или " пирамидата ", а други предсказват финансова гражданска война и цена от 1 млн. $ за един биткойн. В полемиката тези дни се включи и съоснователят и някогашен основен изпълнителен шеф на Twitter – Джак Дорси. Според него до 10 години BItcoin ще размени всички международни валути.

Изявлението на Дорси идва на фона на известието на Twitter, че последва образеца на Фейсбук и Гугъл и ще забрани рекламирането на криптовалути и първични оферти за монети (ICO).

" Светът и интернет в последна сметка ще имат една единствена валута. И аз имам вяра, че това ще е точно Bitcoin, споделя той, представен от Dailymail. Дорси е на мнение, че цифровата валута е интернет версия на парите - неповторими части цифрова благосъстоятелност, които могат да се трансферират от един човек на различен. " Лично аз имам вяра, че интернет желае и заслужава лична валута, която е световна, безвъзмездна, електронна, комфортна, децентрализирана като самия него ", споделя той.

Основното преимущество на Bitcoin пред останалите криптовалути съгласно Дорси е фактът, че той има потвърдена история и с него са правени доста проби през годините. Веднага щом Bitcoin стане по-подходящ за дребни транзакции, споделя той, доста търговци и снабдители на услуги ще се насочат към нея. Ако това се случи, ще има и стабилизиране на курса на криптовалутата, който в този момент е доста неустойчив. В момента цената на един Bitcoin се колебае 8500 $, само че за последните десетина дни стигна 7500 и 9500 $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР