© Andrew Kelly Още по темата Китай въвежда мерки за

...
© Andrew Kelly Още по темата Китай въвежда мерки за
Коментари Харесай

Starbucks планира да утрои приходите си в Китай до 2022 г.

© Andrew Kelly Още по тематиката
Китай вкарва ограничения за по-голяма киберсигурност

Новата политика на Пекин издига бариери за непознатия бизнес на локалния пазар
17 май 2018
Nestlé ще заплати 7.15 милиарда $, с цел да продава продуктите на Starbucks по целия свят

Това е eдна от най-мащабните покупко-продажби в историята на швейцарския хранителен колос
8 май 2018
Amazon отваря първия си безкасов магазин на бъдещето

След година проби компанията на Джеф Безос открива обекта в Сиатъл
22 яну 2018 Най-голямата верига кафенета в света Starbucks разгласи желанията си да усили над три пъти приходите си и повече от два пъти да усили броя на заведенията си в Китай през идващите пет години. По този метод американската компания насочва фокуса си към втората най-голяма стопанска система, до момента в който растежът на бизнеса в Съединени американски щати е под въпрос, оповестява Reuters.

Starbucks, която си обезпечи 7.15 милиарда $ от договорката с Nestle против правото швейцарската компания да продава пакетираните й кафе и чай, има за цел да оперира на китайския пазар с 6 хиляди заведения до края на 2022. В момента те са 3300 в 141 града в страната.

Развитието до момента

Засега Starbucks господства пазара на кафе в Китай, макар че среща конкуренция от страна на по този начин наречената трета вълна от бутикови кафенета и противници от Съединени американски щати. От друга страна, в Китай, където кафе културата не е толкоз развита за сметка на онлайн търговията, потребителите в по-голяма степен пазарят от у дома.

В края на предходната година веригата откри първия си обект отвън Съединени американски щати от марката " Reserve Roastery " - кафене с гурме кафета и пекарна в Шанхай. Тогава изпълнителният шеф Хауърд Шулц разгласи, че в границите на идващото десетилетие в Китай ще има 10 хиляди заведения, надминавайки даже американския пазар.

От Starbucks оповестиха, че чакат да усилят оперативната си облага в Китай над два пъти през идващите пет години спрямо 2017 година Приходите ѝ за миналата финансовата година от Азиатско-тихоокеанския район и Китай набъбнаха до 3.24 милиарда $, а оперативната облага – 764.7 млн. $, демонстрират данни на Reuters. Разбивка на резултатите единствено за Китай към този момент няма.

Заедно с Nestle

Този месец от Starbucks подписа договорка с най-голямата компания за храни и питиета в света Nestle, съгласно която швейцарската компания получи изключителни права да продава пакетираните чай и кафе на Starbucks по света. Според Starbucks съдействието с Nestle в допълнение ще спомогне за увеличение наличието на китайския пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР