© Надежда Чипева Цял месец по време на предизборната кампания

...
© Надежда Чипева Цял месец по време на предизборната кампания
Коментари Харесай

Мъглата в "Топлофикация София" става все по-гъста

© Надежда Чипева Цял месец по време на предизборната акция слушахме обещания за бистрота и поръчки за нов модел на ръководство в Столичната община. Но още първата рокада тази седмица - в " Топлофикация София ", сподели, че значимите решения се вземат на още по-тъмно и отпреди, а ръководството е все по този начин безконтролно.

Внезапната оставка на Кремен Георгиев - някогашен чиновник на Христо Ковачки, който стана шеф на столичното парно през февруари тази година, и изненадващото предопределение на Александър Александров - човек без опит в сферата и със противоречива бизнес биография, потвърдиха цялостната липса на надзор върху сдружението от формалния му притежател, представляван от кмета на София и Столичния общински съвет.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Йорданка Фандъкова резервира безмълвие и даже не се яви на второто съвещание на съвета, а самите съветници, както от опозицията, по този начин и от ръководещите, оповестиха, че са научили от медиите за рокадата. И това в случай, че става дума за най-голямото общинско сдружение, което е в сериозно финансово положение и за което всички преди изборите твърдяха, че би трябвало да се одитира, реформира и оздрави. " Топлофикация София " е от подобен диаметър за властта, че надали нещо може да се случи в сдружението без глоба " свише ". Тепърва щели да се провеждат чувания по въпроса в общинските комисии. И не е изключено оставката на Георгиев да е опит да се предотврати търсенето на лична отговорност от досегашния шеф, по чието време задълженията на сдружението се усилиха доста, а обвързваният с Ковачки търговец на ток " Гранд енерджи дистрибюшън " продължи да печели от препродажба на силата му. Ще проличи и отношението на болшинството в Столичния общински съвет към настояването за конкурс за професионални мениджъри на предприятието. Всяко друго развиване ще е още от същото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР