© Huawei Оценка 80/100 + Вероятно най-добрата камера на пазара,

...
© Huawei Оценка 80/100 + Вероятно най-добрата камера на пазара,
Коментари Харесай

Може ли без Google

© Huawei Оценка 80/100 + Вероятно най-хубавата камера на пазара, изключително нощните фотоси Отлична батерия и бързо зареждане Премиум дизайн
- Няма Гугъл Play (поне официално) Huawei Mobile Services имат още доста работа Липсват физически бутони за звука Huawei Mate 30 Pro трябваше да бъде един от най-популярните телефони на 2019 година За зла орис на китайския производител американските ограничавания против него да работи с щатски компании (най-вече да не употребява услугите и приложенията на Google) ограничиха пазарите пред излезлия в края на предходната година смарт телефон, който в началото се продаваше главно в Китай. Сега към този момент навлиза публично и на българския пазар след истинската тактика на локалния офис на Huawei да предложи единствено 100 бройки през операторите (и в два магазина на веригите), които се пускат в композиция с безжични слушалки FreeBuds 3 и непрекъснато следпродажбено обслужване. Целта не е толкоз компанията да усили продажбите си на смарт телефони, а да покаже опциите на телефона, употребяващ като сурогат личната платформа Huawei Mobile Services, която непрекъснато развива. " Капитал " имаше опция да тества телефона и слушалките.
Дизайн и хардуер
Като експедитивност и дизайн смарт телефонът не отстъпва на другите флагмани. AMOLED eкранът от 6.53 инча и резолюция 1176x2400 пиксела е най-извитият до момента в модел на Huawei, което прави телефона леко хлъзгав. Той покрива съвсем цялата предница - единственият метал е от горната страна, където е предната камера, и изпод, където са високоговорителят, USВ-C входът и SIM слотът (където има и място за Nano Memory Card на Huawei). На стъкления тил е кръглият модул на четворната задна камера, който е леко издаден. Бутонът за включване е отдясно, а за първи път в телефон на китайците няма такива за звука. Вместо това компанията е заложила на софтуерно решение, чиято активация става посредством двойно потупване с пръст в профил на рамката, след което на екрана се появява линията за понижаване и увеличение. Свикването с тази функционалност може да изнерви много консуматори, тъй като е нещо напълно ново за смарт телефон, а и не всеки път се включва незабавно. Цялата предна и задна страна е предпазена от Gorilla Glass 6.

Mate 30 Pro употребява последния чипсет на Huawei - Kirin 990, има 8 GB RAM и 256 GВ вътрешна памет. Батерията е една от огромните на пазара - 4500 mAh, и при нашите проби устояваше безпроблемно два дни при приблизително натоварване (всичко зависи и какви приложения се употребяват, естествено). Зареждането пък е може би най-бързото в смарт телефон до момента, а комплектът включва и 40W зарядно - за 20 минути успяхме да заредим 40%.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Софтуер
Нещата стават по-сложни, когато стигнем до софтуера. В случай че Huawei възвърне партньорството си с Гугъл, Mate 30 Pro незабавно ще получи достъп до платформата Гугъл Play Store и надлежно всички приложения и услуги на Гугъл. Телефонът употребява open-source версията на Android 10, над която е надградил личната си система EMUI 10 и Huawei Mobile Services. Те включват магазина за приложения AppGallery, който непрекъснато се ъпдейтва, само че към момента няма доста от най-използваните приложения. Има разнообразни и лесни способи да се трансферират контакти и приложения от други телефони. Достъпът до GMail и Гугъл Maps е наличен въпреки всичко през браузъра на телефона. Най-лесното е да се конфигурират приложения от външни платформи за приложения като APK Mirror, APKPure и Aptoide, където открихме много от най-използваните като Фейсбук, Messеnger и други, както и доста български приложения, които разрешават и ъпдейт. За което не са нужни механически умения. Проблеми пораждат при тези програмен продукт решения, които изискват локация, защото смарт телефонът няма основата на локализиращите услуги на Гугъл (в момента Huawei работят интензивно върху лична такава платформа). Все отново допустимо е и инсталирането на Гугъл Play в Mate 30 Pro, за което има многочислени упътвания в интернет и YouTube, и което става елементарно, без да има потребност от руутване на телефона. Така може да се получи достъп до всички услуги на Гугъл.

Камера
Безспорно центърът на Mate 30 Pro е четворната камера, която е може би най-хубавата на пазара сега и е измежду главните аргументи консуматори да изберат Mate 30 Pro. Тя употребява два 40-мегапикселови датчика, една 8MP телефото камера и 3D камера за премерване на дълбочината. С сходен хардуер фотосите във всевъзможни условия бяха повече от положителни, а над всички е нощната снимка. В истинските настройки фотосите се вършат в 10MP, само че може да се трансформират до 40MP. Макар и да няма опциите за 5Х оптично доближаване на излезлия напролет P30 Pro, Mate 30 Pro има камерата с може би най-разнообразните функционалности на пазара.

Заключение
В този си тип Mate 30 Pro не е за всеки. Въпреки отличния си хардуер и камера въпросителните към софтуера и неналичието на Гугъл приложения (поне официално) го вършат сложен за препоръчване на тези консуматори, които желаят " подготвен за потребление с цялостен набор от приложения телефон ". Въпреки тези дефекти (някои от тях отвън контрола на Huawei) инсталирането от външни платформи за приложения и даже на Гугъл Play не е мъчно. С препоръчаното цялостно обслужване и добавените слушалки Freebuds 3 (виж карето) от Huawei по-скоро желаят да работят с почитатели на марката, които са подготвени да оказват помощ с противоположна връзка и отзиви (онези, които вземат участие в такива изследвания, ще получат и фитнес гривна Huawei Band 4). Цената на комплекта е 1999 лева (слушалките костват минимум 300 лева независимо в онлайн магазини). Freebuds 3: Без звук положителни
Активното шумоизолиране в безжичните слушалки на Huawei Freebuds 3 е едно от най-хубавите на пазара. Батерията им стига за четири часа, а кейсът предлага още четири зареждания, или общо 20 часа. Най-добрата функционалност е опцията за многочислени настройки през приложението на Huawei - AI Life, а свързването през Bluetooth 5.1 разрешава работа от обилни дистанции от телефона. И преди всичко - звукът в сходна форма е отличен и не отстъпва по нищо на другите огромни играчи на пазара, някои от които и по-скъпи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР