Coca-Cola или Pepsi. United Parcel Service или FedEx. Marvel или

...
Coca-Cola или Pepsi. United Parcel Service или FedEx. Marvel или
Коментари Харесай

Ако харесвате Tesla направо ще се влюбите в BYD

Coca-Cola или Pepsi. United Parcel Service или FedEx. Marvel или D.C. Има доста епични борби сред играчи номер 1 и 2 в дадена промишленост. Индустрията на електрическите автомобили към този момент има своя лична борба: Tesla vs BYD. И до момента в който Tesla няма изключително огромна потребност от показване, доста хора може изобщо да не са чували за китайския производител на електрически автомобили - BYD. И в този момент ще схванат, че има какво да научат!

Анализаторите на Bernstein, водени от Тони Саконаги, очевидно избират китайския стартъп, пред пионера в развиването на електрическите транспортни средства, сравнявайки двеге компании в отчет от понеделник.

" Tesla и BYD... към този момент са сравними по мярка във връзка с размери, доходи и облага, само че BYD пораства доста по-бързо ", написа Саконаги.

BYD продаде към 822 000 пътнически транспортни средства през третото тримесечие, в това число почти 432 000 електрически транспортни средства с акумулатори и 390 000 plug-in хибридни транспортни средства. Tesla продаде към 435 000 напълно електрически возила.

Продажбите на BYD са нарастнали с към 70% от началото на годината досега. Продажбите на Tesla са нарастнали с надалеч по-скромните към 46%. Нещо повече, BYD би трябвало да продаде повече BEV от Tesla през четвъртото тримесечие. Това ще бъде първият път, когато Tesla не е номер 1, в международен мащаб, откогато разпространява колите, захранвани с акумулатори.

Що се отнася до облагите, Tesla генерира оперативна облага за третото тримесечие от към 1,8 милиарда $. BYD генерира към 1,7 милиарда $. През идната година Bernstein предвижда, че Tesla ще доближи 114 милиарда $ продажби и 8,7 милиарда $ оперативна облага. Стойностите на BYD са надлежно 112 милиарда $ и 7,1 милиарда $.

Всичко това накара Саконаги да попита: " Защо едното коства 750 милиарда $, а другото 90 милиарда $? " Това са последните пазарни капитализации на Tesla и BYD. Пазарната капитализация на Telsa я прави оценка на към 60 пъти по-висока от предстоящите облаги за 2024 година BYD се прави оценка на към 15 пъти.

" Ние се борим да преодолеем разликата в оценката от над 600 милиарда $, която съществува сред Tesla и BYD ", прибавя Саконаги. Bernstein прави оценка акциите на Tesla като еквивалента на " продава ", а акциите на BYD като еквивалента на " купува ".

Целевата цена на Bernstein за акциите на Tesla е 150 $ за акция. Акциите на Tesla неотдавна се търгуваха за към $234 на акция. Целта на брокера за записаните в Съединени американски щати американски депозитарни разписки или ADR на BYD, които се търгуват под борсовия знак " BYDDY ", е към 100 $ за брой. Наскоро те се търгуваха за към $56 на ADR.

Bernstein очевидно избира BYD. За сметка на това анализаторът на Wedbush Дан Айвс не обгръща BYD, само че прави оценка акциите на Tesla с покупка и има целева цена от $310 за акциите.

" Ние към момента гледаме на Tesla като на ясния водач в международен мащаб за 2023 година и изборът на 4Q за BYD не споделя цялата история ", споделя Айвс пред Barron " s. " Мечките, които са пропуснали историческото придвижване в акциите на Tesla в продължение на години, ще продължат да се заяждат с Musk & Co., които към момента са на върха на планината, дружно с BYD, явен съперник номер 2. "
 Снимка 612229
Източник: GettyImages
 Снимка 589901
Източник: iStock by Getty Images

С други думи, не се съмнявайте в Tesla. Има тактики за напредък надалеч в бъдещето. Докато Tesla и BYD имат сходни бази за продажби през 2024 година, Tesla продава по-малко коли, само че междинната им продажна цена е доста по-висока. Автомобилната компания на Мъск създава по-малък EV с по-ниска цена, който може да форсира растежа на продажбите в бъдеще, помагайки на компанията да резервира лидерската си позиция.

По-малката Tesla нормално се назовава Model 2 от вложителите. Предвижда се да дойде през 2024 или 2025 година Колкото по-скоро, толкоз по-добре.

Най-голямата причина за разликата в оценката на Tesla-BYD обаче може да не е обвързвана с финансовите основи или моделите коли. Може да се сведе до география.

Tesla получава към 25% от продажбите си от Китай. BYD генерира близо 80% от продажбите от Китай. Пазарната централизация е нещо, което вложителите би трябвало да вземат поради, когато правят оценка дадена акция.

Китайските вложители държат множеството акции на BYD и гледат на BYD най-вече като на инвестиция в автомобилостроенето. Тези дни китайските вложители в електрически автомобили се тормозят от по-голяма конкуренция, която понижава цените и рентабилността, написа Саконаги.

Основно американските вложители на Tesla се интересуват от конкуренцията. Но те също по този начин се концентрират върху изкуствения разсъдък и по какъв начин AI може да помогне на Tesla да създаде по-бързо по-добри функционалности за самоуправляващи се коли.

Технологията за независимо шофиране може да подтиква продажбите на програмен продукт в Tesla и в последна сметка може да даде опция за бизнес модели на роботаксита, които може да накарат Tesla да ръководи сходен на Uber Technologies флот от коли без водачи, печелейки доходи като таксита, без да се постанова да заплаща на водачите.

В последна сметка и двамата анализатори в Bernstein и Wedbush може да са прави. Tesla може да коства повече, както има вяра Айвс. И BYD може да бъде по-добрият реализатор, затваряйки разликата в оценката, защото възгледите на вложителите се сближават.

Иначе междинната ценова цел на анализаторите за Tesla, за идната година, е при равнище от 224.9 $, при настояща цена от 250 $. Същият таргет за BYD е при равнище от 64.43 $ за акция.

В последна сметка акциите на Coca-Cola (KO) се правят оценка на към 250 милиарда $. Акциите на PepsiCo (PEP) се правят оценка на към 230 милиарда $. Тази разлика е доста по-малка от пропастта Tesla-BYD.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на фондовите пазари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР