Пастор от Кънектикът, ударен смъртоносно от полицейска кола в Стамфорд, докато пресичаше улицата

...
CNN — Щатската полиция разследва, след като патрулна кола в
Коментари Харесай

CNN —

Щатската полиция разследва, след като патрулна кола в Стамфорд, Кънектикът, удари смъртоносно пастор, докато той пресичаше улицата в сряда.

Полицейският служител от Стамфорд Закари Локууд, на 24 г., е блъснал преподобния Томи Джаксън, на 69 г., около 16:12 ч., каза лейтенант от щатската полиция на Кънектикът Катрин Къмингс по време на пресконференция в петък сутринта.

Локууд направи опит за реанимация, докато лекарите пристигнаха, каза Къмингс.

Джаксън беше откаран в болница и обявен за мъртъв.

Невъоръжен чернокож мъж беше нападнат от K-9 на полицай, докато се предаваше на властите с вдигнати ръце, въпреки призива на щатския полицейски служител на Охайо да не пуска кучето. Инцидентът се случи на 4 юли след продължително преследване за спиране на трафика на търговски полукамион, който не успя да спре за проверка, показва видео, публикувано от магистралния патрул на щата Охайо. Според редактиран доклад за случай на State Highway Patrol, получен от CNN, инспектор от Motor Carrier Enforcement „се е опитал да спре ремарке с полувлекач, което е пътувало на запад по US 35 на миля пост 3 в окръг Джаксън, защото „на превозното средство липсва лява задна част калник."
Невъоръжен чернокож мъж беше нападнат от K-9 на полицай, докато се предаваше на властите с вдигнати ръце, въпреки призива на щатския полицейски служител на Охайо да не пуска кучето. Инцидентът се случи на 4 юли след продължително преследване за спиране на трафика на търговски полукамион, който не успя да спре за проверка, показва видео, публикувано от магистралния патрул на щата Охайо. Според редактиран доклад за случай на State Highway Patrol, получен от CNN, инспектор от Motor Carrier Enforcement „се е опитал да спре ремарке с полувлекач, което е пътувало на запад по US 35 на миля пост 3 в окръг Джаксън, защото „на превозното средство липсва лява задна част калник." Патрул на щата Охайо

Кметът на Стамфорд Каролайн Симънс нарече смъртта на Джексън "невъобразима трагедия" на пресконференцията и каза, че ще й липсва неговата "заразителна усмивка" и чувство за хумор.

Джаксън е работил като помощник-директор на Комисията за градско преустройство на Стамфорд, която работи по проекти за реконструкция и обновяване, според уебсайта на града. Той също така служи като преподобен в църквата Rehoboth Fellowship и църквата Faith Tabernacle. Съпругата на Джаксън, Дори, е заместник-председател на полицейската комисия в Стамфорд.

Началникът на полицията в Стамфорд Тимъти Шоу си спомни Джаксън като „жизнен член на общността на Стамфорд“.

„Нашият град усеща въздействието от смъртта му“, добави той.

Полицейската кола на Локууд е имала включени аварийни светлини по време на сблъсъка, според Къмингс. Служителят е пуснат в платен административен отпуск, което е „обичаен протокол за този тип инциденти“, каза Къмингс. Локууд е в полицейското управление от 18 април 2022 г., каза тя.

Щатската полиция на Кънектикът, отделът за тежки престъпления в Западния окръг и отрядът за анализ на сблъсъци и реконструкция на щатската полиция на Кънектикът ще разследват със съдействието на полицейското управление в Стамфорд, според Къмингс.

В съобщение за новини, публикувано в четвъртък във Facebook, помощник-началникът на полицията в Стамфорд Сайлъс Ред си спомня Джаксън като „такъв фар за светлина за толкова много хора в общността на Стамфорд“.

Той също поиска семействата Джаксън и Локууд да получат уединение и да бъдат държани в „мисли и молитви“.

CNN се свърза с полицейския съюз на щата Кънектикът, полицейската асоциация на Стамфорд, полицейската асоциация на Кънектикът и семейство Локууд за коментари.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР