class=first-letter-big>Я понското правителство реши да не допуска чуждестранни зрители да

...
class=first-letter-big>Я понското правителство реши да не допуска чуждестранни зрители да
Коментари Харесай

Ще има ли чужденци в публиката на Олимпиадата в Токио

class= " first-letter-big " > Я понското държавно управление реши да не позволява задгранични фенове да участват на олимпийските и параолимпийските игри в Токио това лято като мярка против разпространяването на ковид, обявиха през днешния ден осведомени с въпроса чиновници, представени от организация Киодо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се японският кабинет и организационният комитет за летните олимпийски игри да проведат отдалечена среща с Международния олимпийски комитет и други два органа по-късно този месец, с цел да вземат публично решение за задграничните гости.

Според източниците, поискали анонимност, държавното управление е стигнало до умозаключение, че приемането на фенове от чужбина не е допустимо, като се има поради паниката в японското общество поради вируса и обстоятелството, че в доста страни са открити по-заразни разновидности на ковид.

Церемонията с носенето на олимпийския факел също по този начин ще се организира без аудитория, с цел да се предотврати разпространяването на вируса, споделиха чиновниците. По думите им организационният комитет е решил, че е значимо церемонията да се организира в префектура Фукушима при закрити врата, като на събитието бъдат позволени единствено участниците и поканените, с цел да се избегне скупчването на доста хора.

След церемонията, която се планува да се състои във футболен подготвителен център, близо 10 000 бегачи ще пренесат олимпийския огън през 47-те японски префектури, преди на 23 юли да бъдат открити Олимпийските игри.

Тренировъчният център служеше като предна база в борбата с нуклеарната рецесия, провокирана от мощното земетресение и последвалото цунами на 11 март 2011 година Мястото е определено за начална точка на преместването на огъня, с цел да се покаже възобновяване на района след бедствието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР