class=first-letter-big>О билни снеговалежи в Тексас, полярни температури и милиони американци

...
class=first-letter-big>О билни снеговалежи в Тексас, полярни температури и милиони американци
Коментари Харесай

В САЩ: Студ, сняг, торнада, най-малко 20 жертви

class= " first-letter-big " > О билни снеговалежи в Тексас, полярни температури и милиони американци без електричество - в Съединени американски щати продължава студената вълна, която съгласно локални медии е взела минимум 20 жертви, а трима души са починали в торнадо, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Освен това студената вълна е взела шест жертви в Северно Мексико, включително трима починали от измръзване.

Тексасците, които не са привикнали с ниските температури, в този момент се сблъскват с негативни стойности, стигнали до минус 12 градуса в щатската столица Остин. Това е значителен спад по отношение на междинната температура за февруари в Тексас - плюс 7,2 градуса. Дори в Анкъридж, щата Аляска, по същото време е записана температура от минус 7 градуса.
 class= " image-source " > Източник: AP/БТА
За да се избегне претоварване на системата от пиковите моменти на потреблението, електрическите компании стопират на ротационен принцип тока в този южен американски щат. Над 3,5 милиона семейства и компании са без електричество.

В неделя президентът Джо Байдън разгласи изключително състояние в щата Тексас, което разрешава да се обезпечи федерална помощ на локалните управляващи. В различен южен щат - Мисисипи, жителите се разсъниха тази заран в снежен и замръзнал пейзаж.

В южната част на Съединени американски щати има забавяния в разчистването на пътищата, защото там снегорините са необичайност и малко се употребяват. По на север Чикаго е покрит под гъста снежна завивка и локалните поданици се затрудняват да освободят колите си. Извън Тексас към 600 000 души останаха без ток в щатите Орегон, Луизиана, Кентъки и Западна Вирджиния.
 Щетите след торнадо class= " image-desc " > Щетите след торнадо class= " image-source " > Източник: AP/БТА
Екстремните метеорологични условия провокираха формиране на минимум четири торнада. В едно от тях, в щата Северна Каролина, починаха трима души, а 10 бяха ранени.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР