class=first-letter-big>К ризисните явления и противоречия в света са свързани с

...
class=first-letter-big>К ризисните явления и противоречия в света са свързани с
Коментари Харесай

Путин алармира пред Давос: Човечеството е изложено на риск

class= " first-letter-big " > К ризисните феномени и несъгласия в света са свързани с заличаване на обичайните полезности и съществени свободи, загубата на цели „ континенти” на културата и цивилизацията, съобщи президента на Русия Владимир Путин в тирада по видеовръзка на виртуалния Световен стопански конгрес в Давос, оповестява „ Фокус”.

Според съветския водач, в подтекста на възходящите интернационалните несъгласия, „ има опция да се сблъскаме с същински срив в международното развиване, водещ до битка на всички против всички, с опити за разрешаване на неотложни спорове посредством търсене на вътрешни и външни врагове, с унищожаването освен на такива обичайни полезности като фамилията, само че и на главните свободи, в това число правото на избор и неприкосновеността на персоналния живот.”

Путин предизвести, че „ обществената и ценностна рецесия към този момент води до отрицателни демографски последствия, заради което човечеството е изложено на риск да загуби цели „ континенти” на културата и цивилизацията.



„ Нашата обща отговорност през днешния ден е да избегнем такава вероятност, която наподобява като мрачна дистопия, и да осигурим развиване по друга, положителна, хармонична и креативна траектория”, акцентира Путин.

Той уточни четири съществени политически целта, които биха обезпечили стабилно и хармонично развиване в света: комфортни жилища, почтени заплати и пенсии, висококачествена медицина и обучение.



„ Първо, човек би трябвало да има удобна среда за живот. Това са жилища и налична инфраструктура: превоз, сила, комунални услуги. И, несъмнено, богатство на околната среда. Това в никакъв случай не би трябвало да се забравя”.

Руският президент уточни, че хората би трябвало да са сигурни, че работата им ще им обезпечи постоянни и възходящи приходи и ще обезпечи заслужен витален стандарт.

„ Човек би трябвало да има достъп до ефикасни образователни механизми през целия си живот, с цел да се развива и построява кариерата си, а след нейното довеждане докрай да получава почтена пенсия и обществен пакет”.



„ Трето. Човек би трябвало да е сигурен, че ще получи висококачествена, ефикасна здравна помощ, когато има потребност от нея. Че системата на опазването на здравето във всеки случай му подсигурява достъп до съвременно равнище на услуги”, сподели Путин.

Според него четвъртият приоритет е образованието. „ Независимо от приходите на фамилията, децата би трябвало да имат опция да получат почтено обучение и да осъществят своя капацитет. А всяко дете има подобен потенциал”.

„ Това е единственият метод да се подсигурява най-ефективното развиване на актуалната стопанска система. Икономики, при които хората не са средство, а цел. И единствено тези страни, които могат да реализират прогрес в посочените четири области, а изброеното евентуално не е всичко, ще обезпечат стабилно и приобщаващо развиване за себе си”, счита Путин.



Той означи, че точно тези подходи са в основата на тактиката, която Русия ползва.

„ Постигайки нашите национални цели за развиване, ние сме отворени за най-широко интернационално съдействие и сме уверени, че съдействието по световната социално-икономическа стратегия ще има позитивно влияние върху общата атмосфера в международните каузи и взаимозависимостта при решаването на острите настоящи проблеми би добавила повече взаимно доверие, което е изключително значимо и настоящо сега”, съобщи Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР