CITROËN ПРЕДСТАВЯ ИЗЦЯЛО НОВИЯ Ë-C3 - ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА

...
CITROËN ПРЕДСТАВЯ ИЗЦЯЛО НОВИЯ Ë-C3 - ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА
Коментари Харесай

Всичко за ... Citroen e-C3

CITROËN ПРЕДСТАВЯ ИЗЦЯЛО НОВИЯ Ë-C3 - ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛ НА ДОСТЪПНА ЦЕНА

• НАЙ-ВИСОКО НИВО НА КОМФОРТ В КЛАСА: За първи път в новия ë-C3 се предлага комбиниране от фамозната система на окачване Citroën Advanced Comfort® и нова стилистика на седалките Citroën Advanced Comfort®. Изцяло електрическият ë-C3 прави още една крачка напред, осигурявайки извънредно умерено пътешестване с нулеви равнища на звук и трептения.
• МОДЕРЕН И ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОМОБИЛ: Акумулаторната батерия с потенциал 44 кВтч обезпечава самостоятелен пробег до 320 километра съгласно стандартите на WLTP и опция за бързо зареждане на зарядни станции с мощ 100 кВт. Възстановяването на равнището на заряда от 20 до 80% лишава единствено 26 минути.
• НАПЪЛНО ОБОРУДВАН: Новият Citroën ë-C3 ни изненадва прелестно със своето богато съоръжение и с редица интелигентни решения, измежду които новият C-ZEN LOUNGE - новаторски метод, придаващ нови измерения на арматурното табло.
• ОТЛИЧНО СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО – ЦЕНА: Версията на ë-C3 с самостоятелен пробег от 320 км ще се предлага на чиста цена от 23 300 евро и ще удостовери изрично упоритостта на марката Citroën да направи електрическата подвижност налична за всички. Citroën планува до 2025 година да показа на пазара и още по-достъпна версия на ë-C3 с самостоятелен пробег от 200 км и базова цена от 19 990 евро.
• Проектиран през цялото време на основата на световната напълно електрическа (BEV) платформа „ Smart Car Platform “ на Citroën, новият ë-C3 отбелязва пазарната премиера на новия жанр в дизайна и марковия почерк на Citroën.

Citroën насочва предизвикателство към одобрените схващания и дава ново измерение на проектираните и създадени в Европа коли в B-сегмента с представянето на яркото по своя темперамент четвърто потомство на C3. Изцяло електрическият ë-C3 предлага най-хубавото в своя клас равнище на комфорт, елементарно и прелестно за приложимост напълно електрическо задвижване, извънредно високо равнище на съоръжение и необикновено добра композиция от качества и цена за създаван в Европа артикул.

Електрическият ë-C3 застава гордо отпред на гамата на четвъртото потомство на най-популярния модел на марката Citroën, който от момента на премиерата на първото потомство през 2002 година досега е осъществил над 5,6 милиона продажби. C3 е най-популярният модел на марката и образува 29% от общия размер на продажбите на Citroën в Европа. През 2022 година пазарният дял на C3 в европейския B-сегмент доближи общо 11%.

Важно е да се означи ролята на напълно новия ë-C3 в отварянето на нова глава в историята на Citroën. С него известната и дръзка марка преоткрива себе си, с цел да се изправи интензивно против провокациите и да направи електрическата подвижност налична за всички с първия планиран и създаден в Европа напълно електрически хечбек в B-сегмента, ориентиран към потребителите, които желаят да се възползват от преимуществата на подвижността с нулеви излъчвания на налична цена.

Главният изпълнителен шеф на Citroën Тиери Коскас уточни: „ Предлагането на налични за необятната публика коли постоянно е било съществена част от ДНК на марката Citroën. В същото време упованията на клиентите, които търсят нов автомобил в B-сегмента напоследък доста се трансформираха - изключително на фона на известността на SUV моделите и възходящото търсене на коли с електрифицирано задвижване в градските и крайградски региони. Всичко това изправи европейските автомобилни производители пред огромното предизвикателство да отговорят на пазарните търсения и потребителски упования. Днес Citroën се осмелява да направи неповторима стъпка точно в тази посока с европейската премиера на напълно новия и напълно електрически ë-C3 - пресен, ослепителен и удобен хечбек в B-сегмента, който се отличава с богатото си съоръжение и напълно европейския си генезис във връзка с проектирането и производството. И не на последно място по значимост – с извънредно наличните си ценови нива, започващи от 23 300 евро.

1 - НАЙ-ДОБРИЯТ КОМФОРТ В КЛАСА
• Citroën ë-C3 дава чувство за пътешестване с „ вълшебното чердже “, съчетавайки за първи път фамозната система на окачване Citroën Advanced Comfort® с новите седалки Citroën Advanced Comfort®.
• По-високата и по-ъгловата каросерия резервира нормалните за класа габарити. За да отрази желанията на потребителите, напълно новият ë-C3 предлага праволинеен комфорт, по- висока позиция на лидера (+100 мм по отношение на останалите хечбек модели в B-сегмента) за по- елементарен достъп до купето, по-голям клиренс и практични външни защитни детайли на каросерията

НОВИЯТ Ë-C3 ВЕЧЕ С ПРОГРЕСИВНИ ХИДРАВЛИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ В ОКАЧВАНЕТО
За първи път в историята на хечбек модела C3, Citroën предлага своята неповторима новаторска технология на окачването Citroën Advanced Comfort® като общоприетоо съоръжение при всички версии на напълно новия и напълно електрически ë-C3.

Оставайки невидими за лидера и пасажерите, прогресивните хидравлични детайли Progressive Hydraulic Cushions® подсигуряват, че всяко пътешестване ще носи същинска приятност и неповторимо чувство за комфорт на пътя, с помощта на потреблението на прогресивни хидравлични ограничители, които обезпечават на инженерите по-широки благоприятни условия и независимост при настройките на ходовата част на ë-C3 и да основат усещането, че автомобилът се носи гладко като летящо чердже при придвижване по неравномерен терен.

Освен амортисьорите и пружините, в окачването на всяко от колелата се употребяват и по два хидравлични ограничителя, които заместват обичайните механични ограничаващи тампони и се грижат за усъвършенстване на работните характерности на окачването – единият във етапа на прегъване (компресия), а другият във етапа на разгръщане или декомпресия.

Получилата необятно самопризнание система работи в двустепенен режим. В случаите на по-лека компресия и декомпресия, контролът на отвесните придвижвания на окачването се реализира единствено от пружините и амортисьорите без нужда от спомагателната интервенция на хидравличните ограничители. При поемането на ударите при прекосяване през по-сериозни неравности обаче, към работата на
пружините и амортисьорите се прибавя и действието на хидравличните ограничители, които погасяват прогресивно и изглаждат разтърсванията в двата крайни диапазона на хода на окачването. За разлика от механичните ограничаващи тампони, който гълтам силата на удара, само че по-късно връщат част от нея като реактивен подтик, хидравличните ограничители съумяват на практика изцяло да я всмукват и разсейват.

„ Комфортът е неразделна част от гените на марката Citroën. Тази област е от изключителна значимост за нас, тъй като е доста значима и за нашите клиенти. Ето за какво положихме изключителни старания, с цел да създадем новия ë-C3 най-комфортния автомобил в хечбек В-сегмента, употребявайки новаторските софтуерни решения на Citroën. Сред тях са както новите версии на нашите седалки Citroën Advanced Comfort®, по този начин и прилаганото за първи път при C3 окачване Citroën Advanced Comfort® ”, означи Лорънс Хансен, шеф продуктово и стратегическо развиване на Citroën.

ДОМАШЕН УЮТ В ИНТЕРИОРА И ВОДЕЩ В КЛАСА КОМФОРТ
Просторният интериор залага на идея с изчистени, изискани повърхности, с цел да обезпечи на лидера и неговите спътници уютна атмосфера, сравнима с тази на домашната всекидневна или хол. Изцяло новите седалки Citroën Advanced Comfort® с нов десен при ë-C3 са основани по размер с отчитане на спецификата на модела и употребяват спомагателни пенопласти в тапицериите, които обезпечават приветливо чувство за мекост от първия контакт и оптималната опора и отмора за тялото без значение от продължителността на пътуването.

Идеята за оптимално улеснение намира своето продължение и в напълно новия дизайн на вътрешното пространство, което с височината си от 1,57 метра обезпечава на лидера и неговия сателит на предните седалки 30 милиметра повече шир в региона на главата, както и по-висока позиция зад кормилото с по- добра видимост и усъвършенствано чувство за надзор и сигурност. Всички в новия модел могат да се възползват и от преимуществата на отличния преглед и видимост на открито, които основават светла атмосфера на благоденствие на борда. Всъщност интериорът на новия ë-C3 предлага повече шир от своя предходник в съвсем всяко измерение, макар външните размери са увеличени единствено с 19 милиметра на дължина и 6 милиметра на широчина. Пространството в региона на лактите на пасажерите откъм гърба е с 19 милиметра, а начело с 21 милиметра по-голямо от междинното за моделите в този пазарен сегмент, до момента в който просторът за коленете на пътуващите на задните седалки е най-хубавият в класа и най-малко с 20 милиметра по-голям от междинния.

Превозът на багаж и съхранението на персонални движимости на борда на напълно новия ë-C3 също се отличава с деловитост и лекост. По-високото вътрешно пространство е изпълнено с потребни и интелигентни решения и места за предпазване в облицовките на вратите, централната подпора и под централния подлакътник, като за централната подпора се предлага и поделение за безжично зареждане (стандартно съоръжение при равнище Max). Удобната модулна настройка на облегалката на задната седалка, разграничена в отношение 60-40 (стандартно съоръжение при равнище Max) и ширината сред корпусите на задните калници от 1015 милиметра обезпечава лекост и комфорт при превозването и на по-големи по мярка предмети при нужда, а внушителните 310 литра багажен размер зад задните седалки са изцяло задоволителни и за по-сериозен шопинг.

С височината си от 1,57 метра (без релсите за багажник на покрива), каросерията на новия ë-C3 е по- висока от тази на предходния модел, а увеличиеният в жанр SUV клиренс дава опция за по- удобен достъп до всички места в купето и разрешава по-лесно и несъмнено прекосяване през постоянно срещаните в изискванията на градско и извънградско шофиране трудности като неравности, бордюри и повреди по настилката. Клиренсът при напълно електрическия ë-C3 е повишен до впечатляващите 163 милиметра в съпоставяне със 135-те милиметра при предходния модел.

2 - МОДЕРЕН И ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА ЕЛЕКТРОМОБИЛ
• Електродвигателят с мощ 83 кВт/113 к.с. обезпечава задоволително мощност и въртящ миг за ежедневните пътувания до работното място и дома, както и на по-дълги дистанции, а акумулаторната батерия LFP с потенциал 44 кВтч дава опция за реализиране на самостоятелен пробег до 320 километра съгласно WLTP.
• Бързо зареждане на правотокови (DC) зарядни станции с мощ 100 кВт и възобновяване на равнището на заряд на акумулаторната батерия от 20% до 80% в границите на единствено 26 минути. Лесен достъп до повече от 540 000 зарядни станции в цяла Европа.
• Свързаната навигационна система и новото приложение ë-ROUTES се грижат за редуциране на времето за пътешестване и за обезпечаване на по-надеждна „ жива “ връзка с информация за мрежата от зарядни станции.

За първи път в автомобил от групата Stellantis при извънредно ефикасната като себестойност и напълно проектирана и предопределена за коли с изцяло електрическо задвижване (BEV) платформа се употребява LFP (литиево-ферофосфатна) акумулаторна батерия с потенциал 44 кВтч, която дава опция за реализиране на самостоятелен пробег до 320 км според процедурата WLTP пробег. В същото време, това високотехнологично решение разрешава бързо зареждане с прав ток с мощ 100 кВт, както и възобновяване на равнището на заряд от 20% до 80% в границите на 26 минути.

При потребление на общоприетия прийом за зареждане с изменчив ток, възобновяване на заряда от 20% до 80% лишава към 4 часа и 10 минути при зарядна станция с мощ 7 кВт или 2 часа и 50 минути, в случай че се употребява мощ от 11 кВт. Достъпът както до домашни, по този начин и до публични зарядни станции с изменчив ток е извънредно елементарен с помощта на включения в общоприетото съоръжение кабел „ Mode 3 “, който е съвършен за постоянно зареждане от стенен заряден модул вид Wallbox в домашни условия, както и на публични зарядни станции по време на път. Кабелът може да се употребява със стенни зарядни модули с монофазно (мощност 7,4 кВт) или трифазно (11 кВт) осъществяване.

Със своя мотор с мощ 83 кВт (113 к.с.) и изцяло автоматизирана трансмисия, новият модел реализира време за ускоряване от 0-100 км/ч от към 11 секунди и може да развие оптималната скорост от 135 км/ч за избран интервал от време. С тези свои индикатори напълно новият ë-C3 обезпечава повече от задоволително мощност и динамичност, с цел да подсигурява удобно и безвредно справяне с ежедневните пътувания - изключително в условия на натоварения трафик в градската и крайградска среда.

Собствениците на новия модел могат умерено да възнамеряват своите пътувания и да наблюдават положението, режима на зареждане и равнището на заряда на акумулаторната батерията в действително време, както и да се насладят на цялостните преимущества и благоприятни условия на цялостната навигационна услуга с помощта на новото приложение e-ROUTES. То е особено проектирано за електрическите коли на марката Citroën и е част от абонамента за свързани услуги „ Connect Plus “ на компанията. Използвайки приложението MyCitroën, притежателите и водачите на ë-C3 ще могат също по този начин да настройват и ръководят графика за зареждане, да употребяват удобството на удобната функционалност за авансово загряване или изстудяване на купето и да ревизират равнището на заряд на батерията и на
местоположението на автомобила.

Водачите на напълно новия и напълно електрически Citroën ë-C3, които ще спрат своя избор на в допълнение предлаганата услуга „ Connect Plus “, ще имат опция да се възползват и от богатата гама специфични нови функционалности и принадлежности, които ща създадат притежанието на новия модел същинско наслаждение, изцяло лишено от напрежение и стрес. Сред тях са:
➢ Приложението Citroën e-ROUTES е особено създадено за електрическите автомобили на марката Citroën и обезпечава на лидера допустимо най-ефективното обмисляне на маршрута, елементарно наблюдаване на равнището на заряд на батерията, както и информация за процеса на зареждане онлайн – в действително време
С помощта на това интегрирано приложение потребителите могат да си обезпечат по-кратко време за пътешестване с най-актуалната и надеждна онлайн информация за наличната зарядна инфраструктура по маршрута „ онлайн “. Водачът ще бъде постоянно осведомен за това с какво равнище на заряд на батерията ще дойде, а при нужда маршрутът ще бъде преизчислен автоматизирано, с цел да се обезпечи
максимално бързо и умерено пътешестване.
➢ E-Remote дава опция на притежателите да употребяват своето приложение MyCitroën като дистанционно управление за своя ë-C3, с цел да затоплят или охладят авансово купето на автомобила преди потегляне, да настройват и ръководят графика за зареждане, да следят положението и равнището на заряда на акумулаторната батрия и да наблюдават местоположението на автомобила в действително време.

В момента, в който притежателят вкара съответните данни в акаунта си в MyCitroën, автомобилът автоматизирано се сдвоява и свързва с приложението e-ROUTES.

3 – ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ
• Новият напълно електрически Citroën ë-C3 ще изненада прелестно и ще зарадва потребителите с цялостна гама съоръжение и редица интелигентни решения, допълващи безкомпромисните старания на марката във връзка с комфорта
• C-Zen Lounge със Citroën Head Up екран и стилен волан отразява образован и реформаторски метод в оформлението на арматурното табло със подмяна на обичайните контролни принадлежности, който обезпечава на лидера елементарен и цялостен достъп до най-важната
информация без да откъсва взор от пътя.
• Вградена стойка за смарт телефон, която дава опция на водачите да започват автоматизирано специфичното ново приложение посредством безжичната технология NFC (Near Field Communication) на инфоразвлекателната система.
• Богатата гама от функционалности за асистенция на Citroën към този момент е част от оборудването на всички версии на модела и обезпечава по-високо равнище на комфорт, убеденост и поддръжка на лидера.

Осигуряването на водещ в класа комфорт и спокойна атмосфера за всички на борда на напълно електрическия ë-C3 е било измежду главните цели за дизайнерите и развойните инженери в процеса на разработка. Това обаче надалеч не е всичко, тъй като също толкоз значима за основателите на новия модел е била и задачата за обезпечаване на изненадващо богата гама съоръжение и интелигентни решения, които да отговорят съответно на всички потребности и стремежи на притежателите на проектирания и създаван в Европа нов хечбек в В-сегмента.

C-ZEN LOUNGE
Сред главните цели бе основаването на нови стандарти във връзка с дизайна на интериора. Изцяло новият ë-C3 се отличава блестящо със своя C-Zen Lounge – реформаторски, необятен и добре оборудван интериор, който – както може да се чака от марката Citroën, дава в действителност нова формулировка на обичайното арматурно табло и обезпечава извънредно високо равнище на комфорт.

C-Zen Lounge дава на лидера и неговия сателит на предната седалка свободен и безконтролен аспект напред, съпоставим с панорамната панорама през необятна арка, обрисувана от огромното челно стъкло и хоризонталния панел на таблото, който се простира по цялата широчина на купето преди да бъде образно стеснен в профил от присъщите за марката Citroën отвесни вентилационни отвори.

Панелът е разграничен на две обособени равнища, с ситуирани в горната част механически детайли и уютна, тапицирана с текстил секция в жанр „ домакински диван “ - “Sofa Design style ” изпод.

Ярко разграничаване от обичайното оформление на арматурното табло е и неналичието на типичен блок контролни принадлежности в горната част. При новия напълно електрически ë-C3 е употребяват за първи път новия Citroën Head Up Display, който отразява най-важната за лидера информация за автомобила върху огледалния черен панел сред горната секция на таблото и долната част на челното стъкло. Това интелигентно решение отстрани дублирането на информация сред показанията на блока на контролните принадлежности и head up екрана, особено за до момента употребяваните решения в тази област и подсигурява, че лидерът ще получи елементарен и безконтролен достъп до цялата съществена информация, от която се нуждае, без да се постанова да откъсва очи от пътя.

Компактният нов мултифункционален волан е по-малък и по-лесен за ръководство и е с опция за контролиране на обсега и наклона, което оказва помощ да се подсигурява, че Head Up екранът на Citroën е безконтролен, когато работи.

Новият, по-компактен мултифункционален волан е с по-малък диаметър и разрешава по-лесно ръководство на автомобила. Наред с това, кормилото може да бъде контролиран във височина и дълбочина, което автоматизирано подсигурява, че видимостта на Citroën Head Up Display е постоянно оптимална по време на път.

В центъра на арматурното табло, леко извърнат към лидера, е ситуиран цветният екран с диагонал 10,25 инча на инфоразвлекателната система, а станцията „ My Citroen Play със Smartphone Station “, включваща и особено смарт телефон приложение, е част от общоприетото съоръжение на равнището на осъществяване „ You “ и обезпечава на лидера достъп до музика, радио, мобилен телефон и навигация посредством персоналното му мобилно устройство.

Облицованите с текстилна материя меки извивки на формите на хоризонтална секция „ Sofa Design style “ по-надолу, са основани с концепцията да прибавят повече топлота, уют и моден темперамент на мястото на лидера, като в същото време способства за усилване на чувството за комфорт и успокоение.

„ Ние сме доста горди да представим извънредно просторния интериор и по-специално новия метод в оформлението на арматурното табло с образния контрастност сред по-изчистената, техническа горна част и по-топлата и уютно завършена долна част в стила на обичания диван вкъщи. При колите в този сегмент доста рядко се среща толкоз изчистен жанр от лявата и дясната страна в горната част на таблото – отличен резултат, който ние постигнахме с комбинацията от нашата нова идея C-Zen Lounge и Citroën Head Up Display. „ Плаващото “ в пространството разположение на централния екран на инфоразвлекателната система и смарт телефон станцията също е доста стилно и практично решение, което не постанова комплицирано, тромаво и неловко вграждане на тези детайли по обичайните начини “, уточни Борис Райнмьолер, планов началник дизайн.

ПОСТОЯННА СВЪРЗАНОСТ
Въпреки относително компактните размери, в напълно електрическия ë-C3 се отдава голямо значение на опцията за избор на свързани инфоразвлекателни системи, всяка от които е фокусирана върху оптималната лекост на приложимост от всички на борда и върху бързия достъп до интелигентни и потребни за потребителите функционалности, осигуряващи прелестно пътешестване и цялостната съгласуваност, присъща за модерния жанр на живот.

Интуитивната работа с приборите на кормилото и бутонът „ Начало “ („ Home “) при всички версии на модела обезпечават ръководство на функционалностите без стрес за лидера по време на път.

Моделът предлага две равнища на осъществяване на инфоразвлекателната система:
➢ MY CITROËN PLAY СЪС SMARTPHONE STATION е общоприета за равнището на съоръжение „ You “ и се отличава с вградена стойка за смарт телефон, която дава опция на лидера да слагат своето мобилно устройство като в докинг станция и автоматизирано да започват специфичното ново смарт телефон приложение посредством безжичната технология за връзка NFC (Near Field Communication). То на собствен ред дава достъп на лидера до приложенията и услугите за мобилен телефон, радио, навигация и музика на личното му мобилно устройство. Приборите за ръководство на функционалностите на кормилото на ë-C3 въпреки това разрешава ръцете на лидера да останат на него от самото начало, а бутонът за „ Начало “ („ Home “) улеснява директната навигация към началната страница на приложението.
➢ MY CITROËN DRIVE С 10’’ СЕНЗОРЕН ЕКРАН е част от общоприетото съоръжение на равнище „ Мах “.
Централно разположеният ергономичен пъстър екран с диагонал 10,25 инча употребява въодушевена от смарт телефоните „ уиджет “ архитектура, с цел да обезпечи виртуален достъп посредством директни връзки (shortcuts) до съществени функционалности като навигация, мобилен телефон, радио, значими приложения и мултимедийна информация. Възможността за безжична WiFi връзка дава опция за смарт телефон интеграция с инфотейнмънт системата и обезпечава съгласуемост с Apple CarPlay и Android Auto.

Клиентите могат да се записват за едно или и за двете равнища на абонамент за услугите Connected Services и да се възползват оптимално от опциите на инфоразвлекателната система в своя автомобил посредством персоналния си акаунт в MyCitroën в интернет или в приложението MyCitroën App.

„ Connect One “ предлага неотложен достъп до e-Call и Citroën Assistance, както и разнообразни услуги за отдалечена техническа поддръжка и цифрова директива за употреба на автомобила.

Срещу умерена месечна такса след едногодишен експериментален интервал, „ Connect Plus “ предлага информация за пътнотранспортната конюнктура в действително време и обезпечава на лидера опция за избор на оптималния маршрут във всяка обстановка въз основа за пресмятане на различните направления с отчитане на прогнозата за трафика и секторите с постепенно придвижване и тапи по трасето.

И двете версии на новия ë-C3 и съответните им общоприети равнища на инфоразвлекателни системи (My Citroen Play със Smartphone Station и My Citroën Drive с 10-инчов сензорен екран) са съвместими с приложението Citroën e-ROUTES.

ПОЛЕЗНИ ФУНКЦИИ ЗА АСИСТЕНЦИЯ НА ВОДАЧА
На разположение на притежателите на напълно новия ë-C3 е богата гама най-нови технологии за асистенция на лидера на Citroën, основани да се грижат за менталното и физическо благоденствие и сигурност на всички пасажери и на първо място на лидера. Сред тях са:
➢ Active Safety Brake е система за спешно прекъсване, която работи в скоростния диапазон от 5 до 135 км/ч, денем и нощта, с цел да спомогне за отбягване или понижаване на следствията при възможни контузии на пасажерите в автомобила, както и на пешеходците и велосипедистите на пътя.
➢ Active Lane Departure Warning System е дейна система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на лентата за придвижване, която оказва помощ на лидера да поддържа придвижването на автомобила безвредно и в сходство с хоризонталната маркировка на пътните ленти. Ако автомобилът напусне лентата, системата се намесва с леки корекции в ръководството или предизвестява лидера при придвижване с по- ниска скорост. Системата е дейна в скоростния диапазон сред 60 и 180 км/ч и се деактивира автоматизирано при подаване на мигач.
➢ Driver Attention Alert предизвестява лидера в случаите, когато открие необикновени отклонения в придвижването на автомобила в границите на определената от лидера лента. Предупреждението е двустепенно – при определяне на евентуална неправда, системата предизвестява лидера със звуков сигнал и известие „ Шофирайте деликатно “, след което, при определяне на спомагателни четири съмнения в траекторията на придвижване, подава спомагателен сигнал и известие „ Шофирате рисково! “. Функцията Coffee Break Alert на собствен ред поучава лидера да спре за отмора след два часа непрестанно шофиране с повече от 65 км/ч и се повтаря на всеки час по-късно, в случай че той не вземе отмора.
➢ Speed Limit Recognition разпознава показанията на пътните знаци за ограничаване на скоростта и ги демонстрира на Citroën Head Up Display, с цел да осведоми по-добрен лидера. Интелигентната система употребява също и съхраняваните в навигационната система данни за рестриктивните мерки по маршрута и е в положение да разпознава и краткотрайните знаци за ограничаване на скоростта. Cruise Control със Speed Limiter дава удобна опция за автоматизирано ограничение на оптималната скорост до избрана от лидера стойност в сходство с рестриктивните мерки на пътните знаци.
➢ Electric Parking Brake (EPB) извършва ролята на ръчна спирачка и употребява електрически механизъм за автоматизирано активиране при изключване на мотора. Освобождаването също става автоматизирано при натискане на газта. Водачът може да задейства и освободи EPB и ръчно посредством лостчето на централната подпора. Асистентът за тръгване по надолнище Hill Start Assist на собствен ред задържа автоматизирано автомобила за малко при тръгване на надолнище над 3%, за улесни лидера и да предотврати нежелано придвижване обратно.
➢ Интелигентните предни светлини употребяват данни от фронталната видеокамера на челното стъкло и според от пътната конюнктура превключват автоматизирано сред къси и дълги светлини без заплаха от заслепяване на водачите на движещите се наоколо начело или в насрещната лента транспортни средства.
➢ Задните датчици за паркиране предизвестяват лидера със звуков сигнал за съществуването на трудности наоколо до автомобила по време на маневри на заден ход - в това число на деца.

Видеокамерата за следене на маневрите на заден ход се включва при прекосяване на задна предавка, с цел да обезпечи картина на зоната зад автомобила на 10,25-инчовия пъстър екран (ако е включен в оборудването) и да предизвести лидера за съществуването на възможни трудности.

4 - ОТЛИЧНО СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВА-ЦЕНА
• ë-C3 с самостоятелен пробег от 320 километра ще се предлага на рационална чиста цена от 23 300 евро на доста европейски пазари, отразяваща дейните старания на марката Citroën в осъществяване на своята задача да направи електрическата подвижност налична за всички.
• Потребителите са оптимално улеснени в избора си от рационализираната гама от две добре оборудвани версии „ You “ и „ Max “.
• През 2025 година се чака и премиерата на вид на Citroën ë-C3 с самостоятелен пробег 200 километра и цена, започваща от 19 990 евро.

НОВАТА ПЛАТФОРМА ОСИГУРЯВА ИКОНОМИЯ НА СРЕДСТВА
За първи път в Европа, Citroën проектира напълно новия Citroën ë-C3 върху платформа, предопределена през цялото време и за потребление при модели с изцяло електрическо задвижване. Технологичната база на новия модел се обезпечава от вид на извънредно гъвкавата световна платформа „ Smart Car “ на групата Stellantis, която е разрешила на Citroën да сътвори автомобил на равнището на новия ë-C3 и да го показа на пазара на налични за необятен кръг консуматори цени, започващи от 23 300 евро.

„ Нашата световна платформа Smart Car е извънредно ефикасна софтуерна основа, чиито благоприятни условия ние към този момент използваме отвън Европа за основаване на нови, съобразени със характерните особености на съответните райони модели на Citroën на пазари като Индия и Южна Америка. Тя бе и идеалната насочна точка за основаването на гамата на напълно новия европейски ë-C3 и макар
при проектирането през цялото време бе заложена платформа с благоприятни условия за електрическо задвижване, тя потвърди своята еластичност и разреши включването в гамата и на версии с ДВГ. На основата на същата градивна архитектура могат да се създават и по-големи и по-малки транспортни средства, в това число и SUV модели ” акцентира Лорънс Хансен, шеф продуктово и
стратегическо развиване на Citroën.

НЕТНА ЦЕНА И ОПРОСТЕН ИЗБОР
Улесняването на избора пред клиентите е измежду основните цели при създаването на новия модел. На доста европейски пазари напълно новият Citroën ë-C3 ще се предлага на рационална чиста цена, като базовата версия „ You “ ще стартира от равнище 23 300 евро.
„ Закупуването на нов автомобил може да се окаже съществено предизвикателство, когато клиентът се изправи пред нерядко големия избор от версии и благоприятни условия на съоръжение. И този тежък избор би трябвало наложително да бъде изработен, преди да платите и да получите своя мечтан автомобил. Ние в Citroën желаеме да създадем целия този развой доста по-лесен, по-опростен и по-
справедлив за потребителите, употребявайки правилото на „ интелигентната гама “ при основаване на равнищата на съоръжение, както и на повече бистрота при ценообразуването “, съобщи Никола Монно, вицепрезидент на Citroën, виновен за ценообразуването и пазарното показване на марката в световен мащаб.

Изцяло новият, изцяло електрически ë-C3 ще се предлага на европейските консуматори в рационализирана гама, включваща единствено две добре оборудвани равнища – „ You “ и „ Max “
Базовата версия „ You “ предлага високо равнище на общоприетото съоръжение, включващо предни LED светлини, система на окачването Citroën Advanced Comfort®, система за спешно прекъсване Active Safety Brake, нова система за показанията на контролните принадлежности със Citroën Head Up Display, инфоразвлекателна система с „ My Citroen Play със Smartphone Station “, електрически огледала,
автоматични светлини, датчици за паркиране на заден ход, заден спойлер, круз надзор, климатична апаратура с ръчно ръководство и шест въздушни възглавници.

Върховата версия на съоръжение „ Max “ прибавя към всичко това 17-инчови алуминиеви джанти с полирана повърхнина, типичното за Citroën двуцветно външно лаково покритие с противоположен покрив, декоративни релси на покрива, защитни панели на дъното в предната и задната част, пъстър сензорен екран с диагонал 10,25 инча и смарт телефон интеграция, седалки Citroën Advanced Comfort®, автоматизирани чистачки, електрически сгъваеми и отопляеми външни огледала, волан с обшивка с кожен резултат, сгъваема в съответствие 60/40 седалка на втория ред и контролиране на седалката на лидера, задни LED светлини, тонирани задни стъкла, тапицерии на седалките от TEP/текстил, автоматизирана климатична апаратура, 3D навигация, безжично зареждане на мобилни устройства, задна видеокамера, електрохроматично огледало за назад виждане и електрическо задвижване на задните прозорци.

Изцяло новият ë-C3 ще предлага избор от пет открояващи се цвята на висококачественото външно лаково покритие – Polar White, Montecarlo Blue, Elixir Red, Mercury Grey и Perla Nera Black. Характерната за Citroën двуцветна скица с контрастно оцветяване на покрива ще се предлага като общоприетоо съоръжение в черно или бяло при версията „ Max “. Границата сред двата цвята прелива в ясната релефна линия на каросерията в региона на задните странични колони на покрива.

ЗАСИЛВАНЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА МАРКАТА В ЕВРОПА
Новият ë-C3 е първият напълно електрически модел в тази ценова категория на B-сегмента на европейския пазар, който се предлага от европейски производител. Уникален е и фактът, че моделът е планиран в Европа - в студиото на Citroën в центъра на Stellantis Automotive Design Network във Велизи-Вилакубле покрай Париж, както и събитието, че ще се създава в Европа - в завода на Stellantis в Тмава, Словакия. Изцяло новият Citroën ë-C3 ща бъде разполагаем при формалните търговци на марката през второто тримесечие на 2024 година.

Citroën чака новият ë-C3 да промени доста пазара на проектирани и създадени в Европа хечбек модели в B-сегмента през цялото време, марката има и още положителни вести за потребителите, които търсят електрически автомобил за потребление в градски условия на още по-ниска цена. За тях през 2025 година към гамата на новия Citroën ë-C3 ще се прибави и електрическата версия с пробег от 200 километра, при която ценовото ниво ще бъде снижено на още по-достъпно равнище от 19 990 евро.

Той ще бъде в основата на фамилията от нови модели, които ще играят значима роля в оптимизацията на европейската продуктова гама и в наблягане на мощните страни на марката на Citroën и в допълнение ще укрепят нейната конкурентоспособност в сърцевината на европейския пазар.

„ Нашата задача е да изведем пазарното наличие на Citroën в Европа до дял от най-малко 5% на европейския пазар и прибавянето в гамата при започване на 2024 година на наличния като цена напълно електрически ë-C3 е основен фактор за постигането на тази цел. Новият ë-C3 играе съществена роля и в по-нататъшното развиване на програмата на Citroën за налична електрификация, допълвайки премиерата на разширената гама на нашите нови модели ë-C4 и ë-C4X, както и неповторимото решение за подвижност в лицето на Citroën Ami, ” добави Коскас.

5 – САМОУВЕРЕН ДИЗАЙН С Народоосвободителна въстаническа армия МАРКОВА ИДЕНТИЧНОСТ
• Дебют на първия едросериен модел с по-ярко открояващата се маркова емблема на Citroën с огромен овал и нова интерпретация на „ шевроните “.
• Със своята по-висока и по-самоуверена външност, Citroën ë-C3 с горделивост показва новия жанр в дизайна на марката Citroën, който бе демонстриран за първи път в концептуалната студия Citroën Oli през 2022 година. Характерен за него е по-добре изразеният контрастност сред отвесните детайли и хоризонталните, механически изваяни повърхности.

Четвъртото потомство на моделното семейство Citroën ë-C3 за европейските пазари е напълно нова разработка във връзка с дизайна със свежа, напориста осанка, която въплъщава смелия нов жанр в дизайна на марката Citroën.

Демонстриран за първи път в концептуалния модел Citroën Oli през 2022 година, този нов стилистичен почерк се отличава с яркия контрастност сред отвесните и хоризонтални детайли, изпълнени в самоуверен технократски жанр. По-високото и по-вертикално насочено лице на модела в предната част включва новата емблема с огромен овал и марковите „ шеврони “, ситуирани гордо в централна позиция и подчертани от ослепително черни хоризонтални решетки. Те също включват привличаща вниманието технократска интерпретация на шевроните, въодушевена от детайлите в модерната архитектура.

Основен детайл в дизайна е и открояващото се ново оформление на предните и задните светлини, което също можеше да се види за първи път при концептуалната студия Citroën Oli и което включва в себе си неповторима светлинна графика на три равнища с една отвесна и две хоризонтални лещи, които наподобяват съвсем като светлинни остриета.

Късият, висок и водоравен челен похлупак се отличава със своите механически изваяни повърхности, които улавят светлината и контрастират с подвертано отвесния челен профил, преминавайки в по- огромното и по-изправено челно стъкло и придавайки на автомобила по-обемна външност с очебийно чувство за отбрана на пътуващите в него.

В страничния профил на каросерията проличава високотехнологичната пластика в оформлението на присъщите линии, преминаващи през „ талията “ на силуета, както и в новите блестящо открояващи се светлинни блокове и фините гънки в повърхността на вратите, всяка от кото улавя светлината и притегля неудържимо погледа.

Характерният за марката почерк в дизайна намира своето продължение и в задната част с пластичното техническо оформление на долната част на капака на багажника, над която е ситуирана хоризонтална ослепително черна декоративна лента, включваща същото въодушевено от претекста на шеврона декоративно оформление, употребявано и при отвесната предна повърхнина, обграждаща централно
разположената огромна нова овална емблема на Citroën. Новите блокове на задните светлини с особено оформление са пластично интегрирани в ъглите на каросерията и се състоят от две хоризонтални и една отвесна леща, повтарящи мотова на предните блокове. В региона под капака на багажника изпъква хубавичко, изпъкнала във външните ъгли ризница, която спомага за възстановяване на аеродинамиката и акцентира в допълнение самоуверената осан
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР