Citigroup реши да прекрати своите потребителски и местни търговски банкови

...
Citigroup реши да прекрати своите потребителски и местни търговски банкови
Коментари Харесай

Citigroup закрива банковия си бизнес в Русия

Citigroup реши да приключи своите потребителски и локални търговски банкови интервенции в Русия, откакто не съумя да откри покупател за бизнеса, защото на множеството евентуални купувачи бяха наложени западни наказания предвид на съветската инвазия в Украйна.

Голямата американска банкова институция разгласи в четвъртък, че ще приключи своя потребителски и локален търговски банков бизнес в Русия, " като част от световното си стратегическо възобновяване за излизане от потребителските франчайзи на 14 пазара по целия свят ", което беше доказано преди този момент през април 2021 година

" Ние проучихме голям брой стратегически благоприятни условия за продажба на тези бизнеси през последните няколко месеца.

Ясно е, че пътят на закриване има максимален смисъл поради многото усложняващи фактори в заобикалящата среда.

Фокусирани сме върху поддръжката на нашите наранени сътрудници, клиенти и сътрудници през този интервал на преход “, разяснява Тити Коул - основен изпълнителен шеф на Citi Legacy Franchises.

Citi сподели, че експозицията ѝ в Русия е намаляла до 8,4 милиарда $ от 9,8 милиарда $ в края на предходната година. Около 1 милиард $ са свързани със прекъсването на интервенциите на дребно и локалните търговски банки.

Според компанията преместването се чака да засегне почти 2300 чиновници и 15 клона, както и във връзка с потребителски артикули, депозити, вложения, заеми и кредитни карти.

Кредиторът пресмята, че това ще коства 170 милиона $ през идващите 18 месеца заради композиция от преструктуриране, както и такси за снабдител и преустановяване на контракта. Въпреки това ще отнеме две или повече години, с цел да понижи изцяло своя ресурс от депозити, ипотеки, кредитни карти и заеми за дребен бизнес.

Citi добави, че " също по този начин ще продължи интензивно да преследва продажбите на избрани съветски портфейли за потребителско банкиране ".

Банката обаче не закрива интервенциите си по капиталово банкиране и транзакционни услуги в страната, само че понижава експозицията си и не приема нови клиенти.

" Ние продължаваме да обслужваме институционални клиенти в Русия, най-вече мултинационални компании, доста от които се заемат със комплицираната задача да прекратят личните си интервенции в страната “, се споделя в известието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР