Citibank спечели дело по трудовите правоотношения, след като уволни работник,

...
Citibank спечели дело по трудовите правоотношения, след като уволни работник,
Коментари Харесай

Банка уволни свой служител заради два сандвича и кафе

Citibank завоюва дело по трудовите правни отношения, откакто уволни служащ, който изиска непозволени разноски за сандвичи и кафе. Саболч Фекете упрекна банката в незаслужено отношение, откакто беше уволнен предходната година за жестоко нарушаване, написа BBC.

Първоначално Фекете твърди, че самичък той е консумирал два сандвича, две кафета и две тестени ястия по време на бизнес пътешестване до Амстердам. Но по-късно той призна, че сътрудникът му е споделил няколко ястия.

Фекете, който е работил в Citi в продължение на седем години като анализатор, профилиран във финансови закононарушения, е пътувал до Амстердам по работа сред 3 и 5 юли предходната година.

При завръщането си в Лондон той подава иск за разходи за храна и питиета, които съгласно него са покрити от 100 евро дневна прехрана на банката (£86,70).

Въпреки това шефът, на който подал желае си, попитал дали е изконсумирал цялата храна и освежителни питиета, за които желал възобновяване.

В замяна на имейл, разказана в решението на трибунала по трудовите правни отношения, господин Фекете написа: " Бях в командировка самичък и... изпих 2 кафета, защото бяха доста дребни “.

Освен това той сподели: " В този ден пропуснах закуската и изпих единствено 1 кафе сутринта. За обяд изядох 1 сандвич с напитка и 1 кафе в ресторанта, взех още едно кафе с мен в офиса и изпих второто следобяд, а вторият сандвич ми послужи и за вечеря. "

" Всичките ми разноски са в границите на 100 евро дневно. Бихте ли могли да очертаете какво е вашето безпокойствие, защото не мисля, че би трябвало да извинявам питателните си привички дотам. “, прибавя той.

Банката съобщи, че запитването й не е по отношение на сумата, а дали искът нарушава нейната политика за ръководство на разноските, която гласи, че пътуването и храната на колегата не се възвръщат.

По-късно банкерът призна, че е споделял храната с половинката си. Той също по този начин сподели, че е имал персонални усложнения след гибелта на баба си, че е взел шест седмици медицински отпуск и е бил на мощни медикаменти, когато е отговарял на имейли.

В последна сметка обаче банката го уволни. Фекете даде Citi на съд за незаслужено и непозволено уволняване.

Но в решението, което беше обявено за първи път от Financial Times, съдията по заетостта Илинг отсъди в интерес на Citi, пише businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР