Cirque du Soleil проучва възможностите за преструктуриране на дълга, като

...
Cirque du Soleil проучва възможностите за преструктуриране на дълга, като
Коментари Харесай

Най-известната циркова компания в света е пред фалит?

Cirque du Soleil изследва опциите за преструктуриране на дълга, като компанията даже обмисля и банкрут, откакто беше принудена да приключи шоута поради епидемията от ковид, оповестяват пред Reuters източници, осведомени с въпроса.

Известната циркова компания със седалище в Монреал, значително известна с постоянните си участия в заведенията в Лас Вегас, трябваше краткотрайно да уволни по-голямата част от личния състав си, откакто бяха подхванати ограничения за обществено разграничаване, с цел да се предотврати разпространяването на вируса.

Следователно Cirque du Soleil работи със съветници за преструктуриране, с цел да се оправи с паричната рецесия и с дълг от към 900 милиона $, показват източници, които не се разкриват.

Кредиторите също водят диалози със съветници, до момента в който се приготвят за възможни договаряния с компанията.

Cirque du Soleil към момента не е решила по какъв начин да се оправи с обтегнатите си финанси, споделят източниците, а от самата компания отхвърлят коментар.

Развлекателните компании регистрират големи загуби поради карантината на ковид. Опитвайки се да забавят разпространяването на болестта, държавните управления не разрешиха огромни събития, подредиха на хората да останат вкъщи и да затворят бизнеса, който се смята за незначителен.

Съкращенията на Cirque du Soleil засегнаха повече от 4 600 чиновници или към 95% от работната мощ, оповестиха от компанията.

Moody`s Investors Service по-рано този месец понижи кредитния рейтинг на Cirque du Soleil надълбоко в нежелана територия и съобщи, че компанията е в " огромен риск ". Отменените шоута тази година се чака да доведат до стръмни финансови загуби за компанията, " с лимитирани вероятности за устойчива конструкция на капитала по-късно ", пишат от рейтинговата компания в записка до компанията на 18 март.

Cirque du Soleil разполага с към 105 милиона $ средства към декември. Очаква се Cirque du Soleil да похарчи към 165 милиона $ през идната година, в това число за възобновяване на билети за анулирани шоута и погашение на дълга, пишат още от Moody`s Investors Service.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР