Чувството за самота е сред основните проблеми на съвременните деца.

...
Чувството за самота е сред основните проблеми на съвременните деца.
Коментари Харесай

От началото на 2023: Над 7000 са обажданията на Националната телефонна линия за деца

Чувството за самотност е измежду главните проблеми на актуалните деца. Това демонстрират позвъняванията на Националната телефонна линия. Все повече младежи търсят поддръжка от психолозите със сигнал, че нямат другари и се усещат подценени от родителите и съучениците си. Не липсват сигнали и за упражнено принуждение - у дома или в учебно заведение.   
От началото на 2023 г позвъняванията от деца на Национaлната телефонна линия са над 7000, като малко над 180 от тях са сигнали за тормоз и принуждение, в това число и за занемаряване.   
„ Наскоро имахме случай с момиче, което имаше проблеми с общуването. Беше се скарало с класа си. Тя се обади с въпрос за какво се е получило по този начин. Първото нещо е консултантът да смъкна психическото напрежение и да построи доверителна връзка, след което да й изясни, че би трябвало да бъде съчувствена, да се отстоява, да споделя „ не ” ”, съобщи Георги Иванов от ДАЗД. Фактът, че децата търсят толкоз постоянно помощ от непознати консултанти приказва за пропуски в връзката с най-близките в фамилията, считат и психолози.
„ Родителите всеобщо не приказват и не схващат нито страстите, нито желанията на своите деца. Може би тъй като нямат време и са ангажирани ”, сподели експертът Веселин Герев.
Сред другите чести проблеми, за които споделят, децата е този за огромните упованията към тях.
„ Става въпрос най-често за младежи. За тях това е интервалът, в който децата построяват своята еднаквост ”, сподели още Иванов.
Юношеската експанзия също остава измежду главните проблеми на актуалните деца, демонстрира наблюдението на специалистите. От Агенцията за протекция на детето припомнят, че телефонната линия остава изцяло безвъзмездна и денонощна. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР