Чувстват се много добре, уверява социалният министър Децата на убития

...
Чувстват се много добре, уверява социалният министър Децата на убития
Коментари Харесай

Как държавата помага на децата на убития Пейо Пеев

Чувстват се доста добре, твърди общественият министър

Децата на убития Пейо Пеев са в спокойна среда при близки родственици и се усещат доста добре. Това сподели общественият министър Иванка Шалапатова в „ Тази заран “ по бТВ, откакто водещата Мария Цънцарова я пита каква грижа оказва страната на двете деца, чиито майка и баба убиха един от бащите. 

„ Не се планува смяна на мярката. На този стадий не мога да разясня нищо, обвързвано с държанието на майката “, добави тя, откакто бе политана дали малчуганите се виждат с Габриела Славова. 

Водещият Златимир Йочев пък напомни, че майка и дете от Сливен бяха залети с бензин и имаше опит да бъдат запалени. Каква е намесата ви и каква поддръжка е оказана на това семейство, попита той.

„ Не сме получавали сигнали за този случай. Искам да прикани всички хора да ни алармират по-рано, когато станат обект на принуждение. Благодаря на екипа на детската ясла, който е положил в първите няколко часа съответна грижа за детето! Това е доста значимо “, посочи общественият министър. 

Всички институции са сезирани и поддръжката ще е конплексна, добави тя. 

„ Първо би трябвало да поработим с майката, с цел да може да осъзнае и да вземе сама за себе си решение какъв метод на живот би желала, т.е. желае ли да бъде независима и да е предпазена от насилието, на която е била обект. Разбира се ще й разясним какви са контузиите и върху дето й и дай Боже решенията, които ще вземе за детето й, да са за сигурна фамилна среда! “, сподели още Шалапатова. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР