Чувствам се страхотно. Постигнах това, за което отидох в Австралия.

...
Чувствам се страхотно. Постигнах това, за което отидох в Австралия.
Коментари Харесай

Георги Пеев: Исках с постижението си да дам гласност, че има проблем с трансплантациите у нас

" Чувствам се ужасно. Постигнах това, за което отидох в Австралия. А точно - да има голям отзив в България нашето присъединяване с Огнян Ганчев. Да се чуе, че има голям проблем с органното донорство и да може да се вършат повече трансплантации, с цел да се избавят повече животи. Защото на този свят няма нищо по-ценно от човешкият живот ", сподели пред NOVA Георги Пеев, който завоюва купата по плуване на 100 метра бруст на Световното състезание за трансплантирани, което се организира в Пърт, Австралия.

„ Участието на всички трансплантирани хора в тези съревнование е от една страна да благодарят на своя донор и на фамилиите, решили да спасят човешки живот. От друга страна - да потвърдят образно, че донорството е живот. Затова участваме в тези надпревари. Аз не съм професионален състезател, само че след трансплантацията - започнах да плавам ", показа още той.

Георги Пеев от Хасково стана международен първенец на 100 метра бруст на Световното състезание за трансплантирани хора, което се организира в Пърт, Австралия при започване на април.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР