Чувалите с бюлетини трябва да бъдат отворени. 300 000 невалидни

...
Чувалите с бюлетини трябва да бъдат отворени. 300 000 невалидни
Коментари Харесай

Румен Петков: Настоявам за отварянето на чувалите с бюлетини. 300 000 невалидни е пренаписване на вота

Чувалите с бюлетини би трябвало да бъдат отворени. 300 000 невалидни гласа са пренаписване на вота на хората в България. ЦИК би трябвало да даде оценка на това по какъв начин работи изборното ни законодателство. То нарушава тайната на вота, когато хората биват питани - защо ще гласоподават с цел да получат бюлетина, а също по този начин позволява хиляди гласове да бъдат зачерквани, когато някой има потребност от това, с цел да манипулира вота. Това съобщи в по време на конференция в Плевен водачът на АБВ Румен Петков.

„ Настоявам с умишлен акт на Народното събрание да се отиде към отварянето на бюлетините. На всички чували и за всички СИК. Аз, да вземем за пример, нямам доверие, че оповестеният резултат в София, за общински съветници, е действителният. Убеден съм, че той е манипулиран, а не просто нямам доверие. Да се отворят бюлетините и да се създадат съответните промени, които да ни подсигуряват достоверността на вота “, уточни той, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

„ Не може, да вземем за пример, в София, Варна или Пловдив, за другите претенденти да са три бюлетини в една кутия. В Плевен са две бюлетини в една кутия. В селата в община София са четири бюлетини, а в плевенските села са три. Това значи единствено едно. Този, който е заложил тези правила за вота, е основал предпоставки, тарикатите със съответния инструментариум да могат да си драскат умерено върху бюлетините и да ги вършат невалидни. Вярно е, че има сбъркани бюлетини, че има и по този начин наречения „ необразован избор “, само че това не може да изясни повече от 300 000 невалидни бюлетини “, добави Петков.

От АБВ попитаха ЦИК и за какво комисията не е разгледала сигнали за очевидни нарушавания на изборното законодателство, какъвто е казусът в Плевен, където по време на акцията и в нарушавания на закона, избрана политическа мощ разлепяше пропагандни материали във военни поделения.

Партията регистрира и резултатите си в община Плевен, където след вота в неделя, при другите формати на поддръжка има излъчени 12 общински съветници и четирима кметове, спечелили още на първи тур. В редица обитаеми места подкрепени от партията претенденти за кметове, ще се борят на балотаж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР