Чували ли сте за Quality Assurance? Ако технологичният свят и

...
Чували ли сте за Quality Assurance? Ако технологичният свят и
Коментари Харесай

Quality Assurance - предпочитана професия и необходимост на всеки бизнес

Чували ли сте за Quality Assurance? Ако софтуерният свят и измененията в него ви интригуват, то най-вероятно сте. Това е една от най-младите, само че и най-търсени специалности в IT бранша през днешния ден. Но за какво толкоз бързо QA - Софтуерния първокласен надзор набра известност и значение и като специалност, и като част от триумфа на ИТ бранша? Е, в този момент ще разберете!

Сигурно още в първите минути през днешния ден сутринта, хванахте телефона си, с цел да прочетете новините, пишете на приятелката си или се разсъните с някое видео. Благодарение на Качествения надзор вие отворихте безпроблемно приложението и бързо пуснахте видеото, което искахте.

Но в случай че QA експертите към момента не съществуваха, то вие най-вероятно щяхте да се сблъскате с бъгове и прекалено много очакване, с цел да си пуснете видеото.

Независимо дали употребявате приложения за обществени медии, с цел да поддържате връзка с приятелите и фамилията си, банкови приложения, с цел да управлявате финансите си, или здравни приложения, с цел да проследявате физическата си форма, Quality Assurance (Софтуерното тестване) е от значително значение, с цел да се подсигурява, че тези приложения действат вярно и обезпечават чудесно потребителско преживяване. Ето за какво компаниите, които създават програмен продукт, отдават приоритет на SQA и се стремят да го включат в процесите си на разработка.

Какво е Quality Assurance?
(или още наречено Софтуерно тестване) не е просто развой, който е хубаво да го има, а е основен съставен елемент за триумфа на бизнеса и софтуерния свят.

Софтуерното тестване е развой на тестване, проби и инспекции, които да подсигуряват, че софтуерния артикул работи вярно и без никакви проблеми и усложнения. Осигуряването на качеството оказва помощ на предприятията да подсигуряват, че техните софтуерни артикули дават отговор на потребностите и упованията на клиентите.

Чрез осъществяване на подробно тестване и разбор експертите по обезпечаване на качеството могат да разпознават и да се оправят с проблемите, преди те да се трансфорат в огромни проблеми. Това от своя страна води до по-добри артикули, по-доволни клиенти и увеличени доходи.

Какво е смисъла на QA в ИТ бранша?
Днес всеки бизнес се бори за значимо позициониране на пазара и с цел да реализиран това те би трябвало да изградят освен качествени артикули и услуги, само че и наличие в мрежата (уеб сайт), наличие в обществени медии, подвижност и улеснение за клиентите си - посредством приложение или система. Доброто потребителско преживяване през днешния ден е от значително значение дали бизнеса ще се нарежда добре. А с цел да се реализира това е належащо са нужни освен разработчици, само че и QA експерти.

Ролята на Quality Assurance при създаването на програмен продукт е от решаващо значение за триумфа на всеки софтуерен артикул. Осигуряването на качеството не е просто фаза, която идва в края на цикъла на създаване на софтуер; то е неразделна част от процеса, която би трябвало да се ползва през цялото време.

В процеса на разработка QA експертът прави проби и ревизира дали софтуерният артикул дава отговор на избраните условия. Включването на Качествения надзор по време на създаването има доста преимущества като:

• подобряване качеството на софтуерния продукт;

• идентифициране и решение проблеми още при започване на цикъла на разработване;

• гарантиране, че софтуерът е благонадежден, функционален и комфортен за ползване;

• спомага за понижаване на разноските за разработка посредством ранно разкриване на недостатъци, което може да спести време и пари на разработчиците.

QA експертите работят в тясно съдействие с програмистите, тестерите и ръководителите на планове, с цел да разпознава и в профил проблемите още при започване на цикъла на разработка, като подсигурява, че софтуерът дава отговор на изискваните стандарти и цели за качество.

Advance Academy започва в Понеделник новото си издание на. С нея всеки мечтаещ да започва кариера в ИТ бранша, може да сбъдне своята фантазия. По време на образованието като се изключи че ще имате теоретични лекции и на практика извършения, ще имате опцията да приложите всичко научено в действителна работна среда с огромни ИТ компании. Това е черешката на образованията - Advance Academy Bootcamp. Стартирай в този момент своето кариерно образование!

Ако желаете да научите каква е ролята на QA инженера от първо лице, може да се включите във нашия на страницата на Advance Academy.

Разбери повече в уеб страницата:

email: [email protected]

или на телефон: 0889 990 030
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР