Чували ли сте за криптовалутата? Знаете ли, че може да

...
Чували ли сте за криптовалутата? Знаете ли, че може да
Коментари Харесай

Печелят ли се пари от биткойните и какво е криптовалута?

Чували ли сте за криптовалутата? Знаете ли, че може да изкарвате пари от нея? В новия епизод на “Ctrl Alt Del ”, софтуерният влогър Цецо споделя историята и концепцията на виртуалната валута и други забавни обстоятелства, които не знаете за този вид пари.

Първата идея за криптовалута е разказана отчасти още през 1998 година в електронен пощенски лист на киберпънк общностите. През 2008 година Сатоши Накамото намира решения на някои нерешени до този миг комплицирани задания и за първи път загатва термина биткойн. Относно личността на Сатоши Накамото има теории, че това е псевдоним употребен от група хора, поради особеностите на японския език (satoshi – “мъдър ”, naka – „ обвързван “ и moto – „ генезис “). Никой обаче не може да подсигурява дали това е същинското име на откривателя или е псевдоним. През 2009 година се ражда Биткойн мрежата с стартирането на първия клиент на биткойн с отворен код. Първоначално цените се дефинират от хората в биткойн форумите. Най-сериозната договорка по това време е за пица на стойност 10 000 биткойна.

За разлика от хартиените пари, чиято стойност се основава на количеството злато във Форт Нокс, да вземем за пример, при bitcoin, курсът се дефинира от изчислителна мощност. Това е обвързвано с метода, по който се добива.

Как се случва магията през днешния ден – инсталирате избрана стратегия за задачата, вършиме си специфичен виртуален портфейл и ставате участник в нещо като торент мрежа с детайли на лотария. Платежните единици биткойн се основават като заплащане за осъществена изчислителна работа по криптиране, при която потребителите ревизират съществуващите блокове от блоковата верига и основават нови благодарение на изчислителната мощност на компютрите си. За да е законен, всеки блок би трябвало да съдържа доказателство за осъществената работа, което предстои на инспекция от другите участници, когато на собствен ред получат нов блок за пресмятане.

Потребителите могат да изпращат и получават биткойни по електронен път против избрана такса, като употребяват електронно портмоне на своя личен компютър, мобилно устройство или уеб приложение.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР