Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност

...
Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност
Коментари Харесай

10 големи ползи за здравето от пиенето на сок от гравиола

Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това в действителност е захарна ябълка – тропически плод, богат на витамини (С, В1 и В2) и минерали (магнезий, калий, мед и желязо), които укрепват тялото ни. Също по този начин е незабравим и заради високото си наличие на фибри, което форсира храносмилателния развой.

Това не е нормално растение. Вкусно е. И е идеално за подготвяне на многообразие от сокове и питиета. Освен това е необикновено потребно!

Предотвратява рака
Доказано е, че сокът от гравиола защищава от рак и всеки различен недоброкачествен израстък. Притежава и антиоксидантно деяние за организма, защото оказва помощ да се отстраняват токсините, които предизвикват хроничните и по-тежки болести. Ето за какво се предлага и като естествена терапия на редица пациенти.

Идеален за понижаване на тежестта
Този плод оказва помощ при загубата на тегло, тъй като съдържа малко калории. Всеки 100 грама съдържа единствено 65 калории.

За задачата са ви нужни: 1 узряла гравиола, 1 и 1/2 чаша мляко, изпарено мляко или вода (375 г), 1 ч. л. индийско орехче, 1 суп. л. ванилия (14.3 г) (по избор), 1/2 ч. л. настърган джинджифил (2.4 г) (по избор) и 1 суп. л. мед.

Обелете плода и го поставете в купа дружно с млякото. Изстискайте го с ръце по този начин, че сокът да се смеси с млякото (тестото сред ръцете би трябвало да се отстрани). Ако смятате, че е прекомерно комплицирано, може да го извършите и с миксер, само че по-късно би трябвало да прецедите сока, с цел да отстраните семената и влакнестата част на плода. След това прибавете останалите съставки на усет. Сокът от гравиола е по-богат, в случай че го пиете леден или с лед.

Останалите 8 изгоди от пиенето на сок от гравиола четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР