Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност

Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност ...

10 големи ползи за здравето от пиенето на сок от гравиола.

Чували ли сте за гравиола? Не?! Време е! Това всъщност е захарна ябълка – тропически плод, богат на витамини (С, В1 и В2) и минерали (магнезий, калий, мед и желязо), които укрепват тялото ни. Също така е забележителен и поради високото си съдържание на фибри, което ускорява храносмилателния процес.

Това не е обикновено растение. Вкусно е. И е идеално за приготвяне на разнообразие от сокове и напитки. Освен това е невероятно полезно!

Предотвратява рака
Доказано е, че сокът от гравиола предпазва от рак и всеки друг злокачествен тумор. Притежава и антиоксидантно действие за организма, тъй като помага да се елиминират токсините, които причиняват хроничните и по-тежки заболявания. Ето защо се препоръчва и като природна терапия на редица пациенти.

Идеален за намаляване на теглото
Този плод помага при загубата на тегло, защото съдържа малко калории. Всеки 100 грама съдържа само 65 калории.

За целта са ви нужни: 1 узряла гравиола, 1 и 1/2 чаша мляко, изпарено мляко или вода (375 г), 1 ч. л. индийско орехче, 1 суп. л. ванилия (14.3 г) (по избор), 1/2 ч. л. настърган джинджифил (2.4 г) (по избор) и 1 суп. л. мед.

Обелете плода и го поставете в купа заедно с млякото. Изстискайте го с ръце така, че сокът да се смеси с млякото (тестото между ръцете трябва да се отстрани). Ако смятате, че е твърде сложно, може да го направите и с миксер, но след това трябва да прецедите сока, за да отстраните семената и влакнестата част на плода. След това добавете останалите съставки на вкус. Сокът от гравиола е по-богат, ако го пиете студен или с лед.

Останалите 8 ползи от пиенето на сок от гравиола четете в Zdrave.to

Източник: blitz.bg