Чували ли сте твърдението, че 30 минути ходене на ден

...
Чували ли сте твърдението, че 30 минути ходене на ден
Коментари Харесай

Ходене за поддръжка на добра фигура – мит или реалност

Чували ли сте изказванието, че 30 минути вървене дневно е задоволително за поддръжка на добра фигура? Тичането, фитнесът и високо интензивните тренировки не са за всеки, само че за благополучие – ходенето е една неизменима част от нашия живот. То е извънредно дейно за по-добър сърдечен темп, като по едно и също време с това е съвършеното извършения за хората, които не са били доста дейни преди, написа Труд.

Защо ходенето е толкоз потребно

Ходенето има редица изгоди за здравето, като да вземем за пример мощна сърдечно-съдова система, по-добра плодовитост, нормализиране на кръвната захар, както и доста други. Ходенето е и едно доста положително упражнение, което може да помогне за поддръжката на фигурата.

Ходейки задоволително разстояние всеки ден, вие ще подобрите мускулната си мощ и ще стимулирате ендорфини, които ще подобрят настроението и ще понижат напрежението. Според изследване, ходенето изразходва същото количество сила, което другото кардио изразходва.

Данни, показани е Епидемиологията и предварителната защита на Американската сърдечна асоциация за 2021 демонстрират, че увеличението с 1000 до 4500 стъпки дневно ще докара до 28% по-нисък късмет от преждевременна гибел.

Колко би трябвало да вървим всеки ден

Според Световната здравна организация, хората би трябвало да вървят сред 150 и 300 минути за поддръжка на положително здраве и фигура, като по-дългото вървене води до консумиране на повече калории и надлежно – загуба на тегло.

Препоръчително е да започнете последователно, като увеличавате интензивността всяка седмица. Може да ходите по 30 минути 5 дни в седмицата, или 10 минути всеки ден. Имайте поради, че не е наложително да ходите без да спирате, къса отмора е изцяло допустима.

Друго общоприето схващане е, че 10 000 крачки дневно са нужни за поддръжка на добра фигура. Е, не можем да кажем, че това е на 100 % правилно, защото всеки организъм е изцяло друг. Това, което би трябвало да извършите е да следите по какъв начин се чувствате и какъв брой вървене се отразява добре точно на вас.

Ходене за намаляване

Питате се дали може да отслабнете вървешком? Е, отговорът е – да! Въпреки, че не е най-ефективният метод за бързо събаряне на килограми, постоянството и ежедневното вървене ще ви помогне да изразходите сила, да изгорите калории, и надлежно – да свалите килограми.

За да отслабнете би трябвало да горите повече калории, от колкото приемате. Бързото вървене гори задоволително калории, че 30-40 минути разходка дневно може да подкрепи изгарянето на това, което сте приели. Разбира се, за дейно намаляване би трябвало да спазвате добър хранителен режим, както и може да добавите още физическа интензивност като извършения.

Още от Здраве

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР