Чушките са чудесен избор за трапезата – можем да ги

...
Чушките са чудесен избор за трапезата – можем да ги
Коментари Харесай

Чушките са полезни за очите

Чушките са превъзходен избор за трапезата – можем да ги приготвим по доста разнообразни способи и постоянно стават вкусни.

В ястията внасят необикновен мирис, а с изключение на всички вкусови качества, които имат, чушките могат да ни предпазят от сърдечно-съдови болести, както и заболявания на очите.

Изключително богати са на минералите фосфор и калций. Червените представители на зеленчука съдържат доста витамин Е, С, А, както и бетакаротин.

 Консерви от чушки

Витамин Е взе участие в доста функционалности на организма – защищава мастните субстанции от окисление, взе участие и в съзряването на половите кафези и прочие

Витамин С е изключително нужен за здравината на кръвоносните съдове, както и за тяхната разтегливост, витамин А – оказва помощ за вярното действие на черния дроб, очите и други

Батакаротинът, който се съдържа изключително доста в алените чушки, оказва помощ за попречване на някои сърдечно-съдови болести, както и при очни проблеми.

Специалисти считат, че при простуда умерено можем да набавим нужното количество витамин С посредством ядене на червени чушки. Изключително подобаваща храна е тогава, когато нямаме вкус и сме отпаднали – витаминът покачва апетита и ще ни помогне с чувството за липса на сила.

 Люти чушки

Комбинацията сред витамин С и бетакаротин предотвратява появяването на макуларна недъгавост на очите, както и на катаракта. Не можем да не споменем и капсаицина, който се съдържа в чушките – на него изискуем лютивината в лютите чушки.

Колкото повече капсаицин има в чушката, толкоз е по-люта тя – това оказва помощ при запушен нос, а експертите считат това вещество може да унищожава раковите кафези.

В чушките се съдържа и доста количество лутеин, оранжевите са богати на зеаксантин. Режим, който е богат и на двете субстанции, може да защищити индивида от сърдечно-съдови болести, катаракта, както и някои типове рак.

Най-добрият вид за консумация на чушките е да се похапват сурови. Ако пък желаеме да увеличим бетакаротина, належащо е да сварим до омекване чушките и да им прибавим малко зехтин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР