Чужди посланици в България осъдиха призивите за насилие, изразени във

...
Чужди посланици в България осъдиха призивите за насилие, изразени във
Коментари Харесай

Посланици заклеймиха високоточкови призиви за насилие от Възраждане

Чужди посланици в България осъдиха апелите за принуждение, изразени във пост във фейсбук на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева.

В него тя осведоми, че Русия разполага с оръжия, с които " тъкмо може да улучи Министерски съвет ", в случай че българското държавно управление реши да изпрати военна помощ на Украйна.

" Не се отчайвайте, има някаква вяра - Русия има високоточкови оръжия, тъй че тъкмо може да улучи Министерски съвет, в случай че Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата ", написа в поста на Гунчева.

С него тя показва подготвеност да уточни какъв е адресът в София на посолството на Съединени американски щати с дипломат Херо Мустафа.

" Подобни закани са неизвиними и ние сме обединени в убеждението си, че речта на омразата не може да има място в нашите общества ", написа в известието на посланиците на Съединени американски щати, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство. " Такива закани не могат да бъдат оправдани ", акцентират те.

Вчера ръководителят на Народното събрание Никола Минчев също разкритикува обявата на Гунчева.

В профила на Народното събрание във фейсбук Минчев дефинира изявите на съответен народен представител като " недостойни и неприемливи " и уточни, че съгласно член 29 на Виенската спогодба " всички депутати дължат почитание на висшите държавни представители, както и на дипломатите ".

В обявата на Минчев също не е представено името на депутата, макар че е ясно за кого става въпрос.

Самата Елена Гунчева отговори на позицията на Минчев с нов пост във фейсбук, в който написа, че е " неприемливо за български депутат да служи на непознати ползи, а не на българските ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР