Тризнаци проплакаха два пъти за две седмици в столичната болница

...
Тризнаци проплакаха два пъти за две седмици в столичната болница
Коментари Харесай

Две жени родиха тризнаци в столична болница

Тризнаци проплакаха два пъти за две седмици в столичната болница " Токуда ", като втората тройка бебета са се родили след естествено непринудено забременяване, оповестиха от лечебното заведение.

Шестте бебета, които са момиченца, към момента са под наблюдаване в неонатологичния натоварен бранш.

Първите тризнаци са родени след многоплодна инвитро бременност и оперативно раждане в 29-та гестационна седмица. Новородените са с тегло сред 700 грама и 1390 грама.

Втората тройка деца се появиха на бял свят след спонтанна бременност, което се случва извънредно рядко. Те са с тегло при раждането по към 1 кг. Състоянието им към този момент е устойчиво, дишат независимо и не престават да наддават на тегло.

Екипът на отделението по Акушерство и гинекология има богат опит при следене и раждане след рискови бременности, което в колаборация с високоспециализираните умения на експертите по Неонатология има решаващо значение за положителния излаз за майките и бебетата. Двете отделения работят с извънреден професионализъм и отдаденост, изключително когато става дума за случаи на тежка бременност, изключителни условия и раждане на недоносени бебета с рисково ниско тегло. Отделението по Неонатология има най-високото трето равнище на подготвеност и е едно от дребното в страната, които обезпечават цялостна здравна грижа за недоносени и рискови бебета.

За 6-те момиченца екипът на доктор Масларска поставя няколкоседмични денонощни грижи с всички профилирани средства. Те ще останат под наблюдаване, до момента в който доближат нужното целесъобразно тегло за своята възраст.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР