Чуждестранните военни кораби, участващи в националното военноморско учение с международно

...
Чуждестранните военни кораби, участващи в националното военноморско учение с международно
Коментари Харесай

Чуждестранни военни кораби отварят врати за посетители във Варна

Чуждестранните военни кораби, участващи в националното военноморско обучение с интернационално присъединяване "Бриз 2019 ", отварят през днешния ден порти за гости. Корабите, които са основани на пристанище "Варна ", могат да бъдат прегледани от 15.00 до 19.00 часа.

Жителите и гостите на Варна имат опция да следят и обичайните спортни мероприятия в границите на учението. Екипажите на корабите ще премерят сили в надпревари по волейбол в зала "Христо Борисов ", по плуване в басейн "Приморски " и атрактивното изтегляне на въже на "Морска гара Варна ". Надпреварите ще се проведат от 9.00 до 14.00 часа.

В 23-то обучение "Бриз 2019 ", което продължава до 21 юли, вземат участие общо 2018 военнослужещи от 11 страни. В учението ще вземат участие общо 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета и 5 вертолета. Българските Военноморски сили са показани с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и 900 военнослужещи. Освен това от българска страна в учението ще се включат два самолета от Военновъздушните сили.

В следващото издание на "Бриз 2019 " вземат участие и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, локални органи на ръководството, неправителствени организации и други.

Основната концепция на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношение сред Военноморските сили на участващите страни посредством отработване на разнообразни епизоди. На 19 юли от борда на фрегатата "Верни " гостите на учението ще могат да следят акция по очистване на пожар на транспортен съд в пристанище "Варна ", избавяне на бедстващи хора на море, отразяване на асиметрични закани, артилерийска пукотевица по въздушна цел, пукотевица от вертолет по морска цел и други епизоди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР