Чуждестранните студенти в Обединеното кралство генерират огромни икономически печалби за

...
Чуждестранните студенти в Обединеното кралство генерират огромни икономически печалби за
Коментари Харесай

На Острова печелят милиарди от чуждестранните студенти

Чуждестранните студенти в Обединеното кралство генерират големи стопански облаги за страната. 10 студенти, идващи от страни отвън Европейски Съюз, генерират 1 млн. английски лири (1,2 млн. евро) чисто икономическо влияние по време на образованието си, съгласно ново изследване, оповестено от вестник Guardian.

Едногодишният банкет на задгранични студенти в английските университети генерира икономическа интензивност на стойност 390 паунда за всеки човек във Англия годишно, като сумата нараства до над 700 паунда за всеки гражданин на Лондон.

Като цяло 272 000 задгранични студенти, които са постъпили в английски университет през 2018-2019 година, ще генерират близо 26 милиарда английски лири чиста икономическа облага, откакто бъдат регистрирани разноските за подкрепяне на преподаването и потреблението на обществени услуги. Това значи, че единствено 10 задгранични студенти, идващи отвън Европейски Съюз, ще генерират 1 млн. английски лири чисто по време на образованието си.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Драстичен спад на искащите да учат във Англия европ...

Данните идват от разбор на приходите за английската стопанска система от такси за образование и други разноски от всяка група задгранични студенти, в това число тези от Европейски Съюз, и последващия мултипликационен резултат върху стопанската система във връзка с основаните работни места и по-нататъшните разноски. Изследването, оповестено от Института за политика в региона на висшето обучение (Hepi) и университетите UK International (UUKI), сподели изгодите от задграничните студенти за Англия.
Икономически изгоди

" Въпреки че има възходящо осъзнаване за големите обществени и културни изгоди от задграничните студенти, това изследване съставлява мощно увещание за тяхното финансово значение за общностите в Обединеното кралство и икономическото възобновяване на страната. ", показва Вивиен Стърн, шеф на UUKI.

Цифрите демонстрират, че икономическите изгоди, генерирани от задгранични студенти, надалеч надвишават разноските за публични услуги като опазването на здравето. Като се вземат поради безвъзмездните средства за образование от централното държавно управление, както и чистите разноски за опазване на здравето и други обществени разноски като полиция и обучение, разноските възлизат на едвам 2,9 милиарда паунда.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Коментар на Уил Хътън, оповестен в The Guardian. Да се избави от властта на тъмните сили на Европейски Съюз и д...

Нетната сума от 26 милиарда английски лири е с 19% по-висока в действително изражение от сходен разбор, употребяващ числа от 2015-2016 година, основно заради увеличението на броя на интернационалните студенти. През 2015-2016 година 174 000 задгранични студенти отвън Европейски Съюз са учили през първата си година в Обединеното кралство, а до 2018-2019 година тази цифра е повишена до близо 208 000.

Проучването демонстрира, че почти 4,7 милиарда английски лири чисто влияние идват от студенти от Европейски Съюз, до момента в който останалите 21,3 милиарда паунда са генерирани от студенти отвън Европейски Съюз. Тези числа обаче са от времето, когато студентите от Европейски Съюз към момента са имали право на вътрешни такси и студентски заеми.

След Brexit студентите идващи от Европейски Съюз би трябвало да заплащат същите по-високи такси за образование като останалите задгранични студенти. Тази година има над 50% спад в броя на студентите от Европейски Съюз, признати за образование бакалавърска степен във Англия - от 22 000 през 2020 година до 9800 през 2021 година

Ник Хилман, шеф на Hepi, сподели, че резултатите удостоверяват, че висшето обучение е един от водещите експортни генератори на средства за Англия.

" Трябва да осигурим топъл банкет, да подсигуряваме, че просветителният ни климат остава конкурентоспособен и да помогнем на задграничните студенти да си обезпечат пълноценна кариера след образование. Политическата среда в доста връзки е по-благоприятна, в сравнение с беше, като държавното управление последователно става все по-позитивно във връзка с задграничните студенти. Но намаляването на половина на броя на студентите от Европейски Съюз удостоверява, че бъдещият триумф не може да се одобри за даденост ", изяснява Хилман.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР