Чуждестранните посетители в Нова Зеландия скоро ще трябва да плащат

...
Чуждестранните посетители в Нова Зеландия скоро ще трябва да плащат
Коментари Харесай

Нова Зеландия готви такса за чуждестранните туристи

Чуждестранните гости в Нова Зеландия скоро ще би трябвало да заплащат такса, с цел да подкрепят финансирането на локалния туризъм и запазването на инфраструктурата, съобщи през днешния ден министърът на туризма Келвин Дейвис, представен от ДПА.

Страната с население 4,8 милиона поданици чака броят на туристите да се усили с 37 на 100, достигайки 5,1 милиона до 2024 година, сподели Дейвис на конференция на туристическата промишленост в Дънедин.

" За да бъде резистентен растежът, би трябвало да подсигуряваме, че туристическата система действа добре и ние можем да предвидим и да отговорим на провокациите, които се крият в това ", добави той.

Пренаселеността и обвързваните с това екологични проблеми са противоположността на метода, по който Нова Зеландия би желала да бъде забелязана и запомнена от задграничните гости, добави Дейвис.

Правителството към момента работи по схемата за налагането на схемата за заплащането на таксата и за изключенията, които ще се вършат, само че нещата ще се изяснят до няколко седмици, сподели още министърът на туризма на Нова Зеландия, представен от Българска телеграфна агенция.

Неотдавнашно изследване, поръчано от туристическата промишленост в Нова Зеландия, откри, че 40 на 100 от интервюираните са обезпокоени от въздействието на туризма върху инфраструктурата.

Страховете, свързани с опазването на околната среда и тапите по пътищата също безпокоят хората.

Местните медии постоянно оповестяват за проблеми с по този начин наречените свободни каравани, които употребяват природата като тоалетна, оставят отпадък измежду девствената природа и способстват за пренаселеността на местата за почивка
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР