Чухте ли? Вече хлопат по вратите ни от телевизора. Да,

...
Чухте ли? Вече хлопат по вратите ни от телевизора. Да,
Коментари Харесай

Идват избори, гният отпадъци

Чухте ли? Вече хлопат по вратите ни от тв приемника. Да, това са тези, които скоро ще нахлуят безогледно. За да ни пропагандират. За да ни манипулират. За да ни поднесат свят, който от на следващия ден ще наподобява като сътворен по проект. Техният свят. Предизборният. Изграден върху гнили боклуци.
Разбрахте ли? Щели да ни показват отново къде нови, къде остарели герои, опаковани като подаръчни комплекти за локалния или Европарламента. Междувременно безконечни претенденти за популярност развяха демократични хрумвания, а редови популисти се заловиха за сигурното в мътенето на водата - етническия мир. Бе заръчано и да се прочистват партийните къщички тук и там. Тъкмо с цел да няма изненади, когато стане най-напечено в деня на вота.
Сетихте ли се? Точно по този начин! Предстои да ни приказват за правдивост, правов ред, морални ориентири, демократични свободи, полезностите на Европа и по този начин нататък, до момента в който гледат на нас като на ходещи бюлетини. Предстои да ни дават обещание изчистени дерета на реки, пуснат глас, като поръчител за работно място, зелени градинки, повече детски площадки, по-малко багери. И още веднъж следва същото - да не им повярваме даже когато някои от тях желаят да бъдат другари на истината.
Уважаеми читатели, идват избори, гният боклуци. Затова дано внимаваме върху какво стъпваме! Не за друго, ами да не се окажем още веднъж с ожулени колена и очи в очи с предходните си недостатъци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР