Чух, четох, но не мога да дам отговор защо Пеевски

...
Чух, четох, но не мога да дам отговор защо Пеевски
Коментари Харесай

Христо Иванов го увърта за връзките си с Пеевски: Не знам защо ме обвинява за провала на преговорите

Чух, четох, само че не мога да дам отговор за какво Пеевски споделя по този начин, би трябвало него да питате.

Така съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разяснява пред медиите изявлението на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че той е отговорен за неуспеха на договарянията.

По-рано през днешния ден Пеевски упрекна Иванов, че е саботирал договарянията за държавно управление, тъй като предпочитал да се отиде на предварителни парламентарни избори, вместо да има кабинет.

Той още веднъж го атакува с думите, че се пробва да овладее прокуратурата и правосъдната власт, само че и косвено удостовери изказванията на Иванов, че точно съглашението е станало причина за разрива сред сътрудниците във властта.

Иванов съобщи, че сега, когато са предложили оставка на Калин Стоянов, са предлагани разнообразни разновидности, в това число и ГЕРБ да дефинират вид и да предложат човек. Те се запънаха тъкмо този човек да е там, те би трябвало да обяснат за какво. А за предлагането ни да е Ивелина Дундакова - тя има същестевн принос за присъединението ни към Шенген, работила е с холандски институции, чиновник е на високо равнище на Министерство на вътрешните работи преди този момент. Това са нейните качества. Ние нямаме доверие на настоящия министър и по тази причина сме питали и ГЕРБ дали те няма кого да предложат, означи водачът на Демократична България.

По думите му хората имат независими биографии и би трябвало да оценим дали има биография за съответно място, а след това да гледаме роднински връзки. Така пък той разяснява роднинската връзка на Дундакова със Захари Карабашлиев, който е основен редактор на издателство " Сиела ".

 

" Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи ", сподели още Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано в Народното събрание министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов беше изслушан по отношение на Божанов. " Изслушването затвърди нашето мнение, че той не може да продължи да извършва тази активност и да бъде част от служебно държавно управление, което да провежда почтени избори ", разяснява Иванов.

Според съпредседателя на ПП-ДБ документите в секретното деловодство са отводи да се даде информация на краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

" Нито писмено, нито устно получихме отговор на елементарния въпрос дали Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи и в случай че е бил, това било ли е детайл от корист с този статут, тъй като това е огромният въпрос ", добави Иванов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР