Чудовищните атентати в Шри Ланка предизвикаха вълна от гняв и

...
Чудовищните атентати в Шри Ланка предизвикаха вълна от гняв и
Коментари Харесай

Навръх католическия Великден: Папата отправи призив за мир

Чудовищните атентати в Шри Ланка провокираха вълна от яд и състрадание по целия свят. Папа Франциск също изрази своята болежка от нападенията, осъществени точно на католическия Великден.

Десетки хиляди вярващи от целия свят извършиха площад „ Свети Петър”. В обичайна благословия „ Урби ет Орби” папа Франциск прикани за по-сериозен политически ангажимент към тези нации, като Ливан и Йордания, които търсят независимост и мир, и за обхванатите от спорове Сирия и Йемен.
Снимка: EPA

В края на службата папата изрази болката и съчувствието към нещастието в Шри Ланка.
Експлозии в църкви и хотели в Шри Ланка, има жертви и ранени (ВИДЕО И СНИМКИ) Шест детонации станаха съвсем по едно и също време
„ Искам да изразя топлата си съпричастност с християнската общественост, нападната по време на молитвата, и към всички жертви на това безогледна свирепост. Поверявам на Бог душите на всички починали и се апелирам за всички ранени и за всички страдащи от тези трагични събития”, съобщи той.

В проповедта си папата обърна внимание на разкъсваните от спорове страни, като Сирия и Йемен, както и към дългогодишната рецесия в Близкия Изток и глада в Африка.
Снимка: EPA

„ Изправени пред многочислените премеждия на нашето време, дано Бог не ни оставя да бъдем студени и безразлични”, акцентира той.

Папата означи с оскърбление, че оръжията, с които се разгарят войните в Третия свят, се създават в мощно развитите страни.

Папа Франциск прикани хората да не остават студени и безразлични към страданията на нашето време. Ние би трябвало да сме тези, които строят мостове, а не да издигат стени, сподели Светият отец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР