Чудно хапче или ефективна диета, която би излекувала затлъстяването, все

...
Чудно хапче или ефективна диета, която би излекувала затлъстяването, все
Коментари Харесай

Затлъстяването - няма хапче или ефективна диета против него

Чудно хапче или ефикасна диета, която би излекувала затлъстяването, към момента не е измислена. Това съобщи пред РИА Новости, един от създателите на Испанското сдружение по хирургия за затлъстяване и метаболитни разстройства (SECO), Джоан Пужол Рафолс.
Според Световната здравна организация (СЗО), от 1975 до 2016 година броят на хората със затлъстяване в света се е нараснал повече от три пъти. 39% от възрастните над 18 години са с наднормено тегло, от които 13% са със затлъстяване. В Русия повече от половината от жителите са с наднормено тегло - 57,1% (данни на СЗО за 2016 г.), 23,1% от тях са със затлъстяване. Тази седмица Мадрид е хазаин на Световния конгрес на Международната федерация по хирургия за затлъстяване и метаболитни разстройства (IFSO), отбелязва още БГНЕС.
" Всички развити страни са изправени пред съществени проблеми в тази област. Затлъстяването се е трансформирало в пандемия, която се е популяризирала в целия свят в една или друга степен. Тези промени са извънредно значими и основават най-големи проблеми. Морбидното затлъстяване е извънредно рисково за здравето, защото може да засегне всеки орган, което води до високо кръвно налягане, висока кръвна захар, покачва риска от сърдечен удар, може да докара до някои типове рак. Продължителността на живота на тези хора е по-ниска, както и качеството им на живот ", сподели Пужол.
Няма нито една причина хората все по-често да се сблъскват с казуса с наднорменото тегло и затлъстяването. Пужол разпознава няколко фактора: затънал метод на живот, липса на физическа интензивност, хранене. " Въпреки обстоятелството, че в Испания има средиземноморска диета, която е доста потребна за здравето, от ден на ден хора у нас ядат тлъсти храни, „ фаст фууд ” и пият повече питиета с високо наличие на калории ", споделя лекарят. Освен това фактът на генетично влечение не може да бъде непризнат. " Някои хора са по-склонни да наддават тегло от други. Например, азиатците имат приблизително по-ниско тегло от европейците ", прибавя експертът.
" Трябва да признаем, че няма една-единствена причина, която да се лекува с чудно хапче. И няма да го има дълго време. Тенденцията е, че европейските страни, в това число Испания, влагат в предотвратяването на този проблем. Но тези старания през днешния ден не водят до огромни резултати. Ние знаем теорията: яжте по-малко, горете повече калории, увеличете физическата интензивност, само че на процедура не се получава. Би било прекомерно оптимистично да мислите, че това ще се промени в идващите години. Може би, след време ще се сдобием с някой IT ефикасен метод, само че до този миг единственото лекуване, което демонстрира висока успеваемост в битката против затлъстяването – това е оперативното лекуване ", споделя лекарят.
„ Проблемът е, че задачата на човек, натрупал непотребни килограми, е освен да се отърве от тях, само че и да остане с новото си тегло. След диетата обаче не се изключва противоположният резултат - като свалите избран брой килограми, след време можете да натрупате още повече, признава Пужол. " Няма нито една диета, която би посочила своята успеваемост в битката със затлъстяването до края на живота, нито едно лекарство за лекуване на затлъстяване. Единственият метод е да измененията метода си на живот, което е извънредно мъчно. Повечето не съумяват да създадат това ", показва специалистът.
При какво тегло става нужна хирургическа интервенция? " По принцип мазнините са естествен съставен елемент на нашето тяло. Проблемите стартират, когато равнището му надвишава нормата. Ако е малко, тогава приказваме за наднормено тегло. Само по себе си това не е болест, не води до здравословни проблеми и може да аргументи някои неудобства от естетическа позиция, само че в случай че не поемете надзор над обстановката във времето и мазнините не престават да се натрупват, тогава индивидът влиза в рискова зона на затлъстяване. Затлъстяването има няколко степени - умерено, тежко и рисково (болестно затлъстяване, когато мазнините се популяризират към вътрешните органи) ", споделя специалистът. За да се дефинира дали човек е с наднормено тегло, се употребява показател на телесна маса (ИТМ), той се пресмята по формулата телесно тегло (в кг), разграничено на квадратна височина (в метри) (m: h²). Индикатор от 25 до 30 демонстрира наднорменото тегло, в случай че то надвишава 30, тогава приказваме за затлъстяване, над 40 - болестно затлъстяване.
Според лекар Пужол, в случай че човек подозира, че има патогенен остатък от тлъстини и не може самичък да се оправи с казуса, той би трябвало да се съветва с доктор, който ще го посъветва дали да извърши интервенция или има други способи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР