Чудите се какво да правите с цялата реколта от домати

...
Чудите се какво да правите с цялата реколта от домати
Коментари Харесай

Вкусна рецепта за доматени яйца


Чудите се какво да вършиме с цялата годишна продукция от домати при започване на есента? Или просто обичате да си похапвате този плод/зеленчук (все още се спори) приготвен или на салата. Това е супер лесна и вкусна рецепта за доматени яйца, която изпробвахме и ужасно ни хареса. Не ви е нужно доста с цел да го приготвите.

Необходимите артикули:

 6 домата (среден размер)  
 4 глави лук 
 30 г масло 
 2 ч. л. оцет 
 4 яйца 
 1 ч. л. червен пипер 
 4 стръка мащерка 
сол



За доматените яйца първо отрежете капачета на доматите, издълбайте ги и поръсете вътрешността им със сол. Бланширайте останалите домати и капачетата, обелете ги, отстранете семената и ги нарежете на дребни кубчета.

Разтопете маслото в огромен, бездънен тиган. Запържете в него обеления и нарязан на ситни кубчета лук, до момента в който омекне. Добавете нарязаните на кубчета домати и листа от мащерка и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и гответе, до момента в който омекнат. След това поръсете с малко оцет.

Поставете издълбаните домати в незапалим съд и също ги поръсете с малко оцет. Напълнете сместа в доматите. След това изсипете по едно яйце във всеки домат. Внимателно овкусете единствено белтъка със сол.

Печете в загрята фурна до180°C за 8-10 минути. Сервирайте ги, гарнирани с мащерка.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР